Barcelona u subotu od 16,15 sati na svom terenu igra duel 14. kola La Lige protiv Valencija, a trener katalonskog tima Ronald Koeman na press konferenciji uoči ove utakmice govorio je i o našem Miralemu Pjaniću (30).

Pjanić je ove sezone u La Ligi odigrao sedam mečeva, jednom je bio starter, a prije nekoliko dana u pobjedi Barce protiv Real Sociedad ušao je u igru u drugom poluvremenu.

“Protiv Sociedada je Alena dobio prednost ispred Pjanića jer nam je u tom trenutku trebao lijevi vezni na terenu. Sve zavisi kakva je situacija u timu, protivniku, ali i trenutku. Kao i ostali igrači, Pjanić mora sačekati svoju priliku i prije svega dokazati treneru da griješi što ga ne koristi”, rekao je Koeman i dodao:

“Morate razumjeti i mene. Može igrati samo 11 igrača i puno je onih koji moraju čekati svoju šansu. Kada je dobiju, onda moraju pokazati da su korisni za ekipu.”

Kladionica Mozzart daje ulogu velikog favorita Barceloni protiv Valencije, pa je kvota na jedinicu 1.38. Kvota na Valenciju je 7.75.

(Reprezentacija.ba)