U prisustvu članova porodice, prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, rukovodstva i uposlenika Kluba, obavljen je ispraćaj i ukop Milomira Odovića, bivšeg fudbalera i trenera FK Željezničar koji je preminuo u utorak u 66. godini života, saopšteno je na zvaničnoj stranici FK Željezničar.

Vojnik Željezničara, kako su ga navijači često nazivali, na Grbavicu je stigao iz ilijaške Sloge davne 1974. godine. Uslijedile su sjajne partije u Plavom dresu, a ubilježio je čak 262 zvanične utakmice. Svojim bravuroznim potezima stekao je nekoliko nadimaka, jedan od najzanimljivijih je Picasso, zaradivši ga zbog svojih umjetničkih fudbalskih poteza, ali i zbog toga što je Milomir bio odličan slikar.

Nakon nekoliko sezona u Austriji karijeru je završio u visočkoj Bosni, a trenerski angažman je počeo u Želji kao pomoćnik Amaru Osimu na početku 2000-tih godina. Plave je sa klupe predvodio u tri mandata i sakupio 71 utakmicu. Željo je s Odovićem igrao lepršavo i lijepo, a skandiranje “Oda majstore” odjekivalo je Grbavicom i širom BiH.

Nakon posljednjeg angažmana na klupi Plavih, koje je okončano 2018. godine zbog zdravstvenih problema, Odović je s porodicom boravio u rodnom Ilijašu i vodio tešku borbu s bolešću. Na bolji svijet je otišao 14. decembra.

Sahrana je obavljena na Gradskom groblju u Visokom, a posljednjem ispraćaju prisustvovali su brojni prijatelji, navijači, fudbaleri i uposlenici FK Željezničar, te brojne sportske ličnosti.

(Reprezentacija.ba)