Ermedin Demirović (22) sve više dobija priliku za igru u Freiburgu u koji je došao ovo ljeto.

Demirović je ove sezone skupio osam nastupa u Bundesligi, no raduje da je u posljednja tri meča dva puta igrao sa većom minutažom – jednom 58 minuta, drugi put 74.

Freiburg će danas u 18,30 sati gostovati posljednjeplasiranom Schalkeu i to im je odlična prilika da dođu do prijeko potrebnih bodova za mirnije proljeće. Schalke je u teškoj rezultatskoj krizi, dok Freiburg dolazi nakon pobjede protiv Arminie, pa se nadaju kako bi mogli nanijeti novi udarac fenjerašima iz Gelzenkirhena.

Gosti su favoriti prema kladionicama. Kladionica MeridianBet daje kvotu na 2.45 za pobjedu Freiburga. Sve kvote za ovu utakmicu pogledajte ovdje.

Ovakve prognoze i ne čude jer je Schalke u ovoj sezoni u 11 utakmica uspio osvojiti samo četiri boda. Freiburg je u 11 kola uspio osvojiti 11 bodova i 14. su na tabeli.

Demirović nakon sjajnih igara u mladim selekcijama BiH još uvijek nema nastup za A reprezentaciju BiH. Freiburg ga je pustio na posljednje okupljanje reprezentacije u novembru samo za prvu utakmicu protiv Irana, no selektor Dušan Bajević mu nije dao priliku.

(Reprezentacija.ba)