Nekadašnji reprezentativac Slovenije Ermin Šiljak također je jedan od kandidata za klupu BiH.

Vijest da je Dušan Bajević okončao svoj mandat u reprezentaciji BiH probudila je interes kod brojnih trenera, kako iz naše zemlje, tako i regiona. Među onima koji su predali kandidaturu je upravo i Šiljak koji je kroz dosadašnju trenersku karijeru radio u Sloveniji, Kini i Bugarskoj.

Kako već tri godine nema angažman, vjeruje da je došlo vrijeme za povratak i da bi kroz razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem mogao pokazati da je on taj.

“Pratim sve što se dešava u BiH, znam da je potraga za novim selektorom i tačno je da sam poslao svoj CV. Možda će zvučati kao floskula, ali meni je uvijek bila želja da budem selektor BiH. Baš sam pregledao zadnjih sedam-osam utakmica, dobro sam analizirao igru i ostale stvari, tako da spremno dočekujem razgovor. Ako do njega dođe”, kaže Šiljak za Reprezentacija.ba portal.

Šiljkovi roditelji su inače iz Gradiške, međutim on je rođen u Sloveniji za koju je svojevremeno odigrao skoro 50 utakmica. Šest godina je bio reprezentativac.

“Kada je u pitanju moja reprezentativna karijera, ima i jedna anegdota. Bivši selektor BiH Džemaludin Mušović otkrio mi je jedne prilike da sam mu bio zanimljiv i da me planirao zvati, ali problem je bio što sam tada već nastupio za Sloveniju. Nije bilo više šanse”, prisjeća se ovaj 47-godišnji trener.

Kao fudbaler je igrao u Olimpiji, Bastiji Servetteu, Hammarbyju, Mariboru, Panioniosu, Mouscronu… 

(Reprezentacija.ba)