Velež je najljepša priča 2020. – od druge lige do Europe

FK Velež polusezonu završio sjajnim rezultatom

Velež je najljepša priča 2020. – od druge lige do Europe
Foto: Reprezentacija.ba

Završen je jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine. Glavna tema su fudbaleri Sarajeva koji su dominantno na prvom mjestu bez ijednog poraza i uz devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Željezničarom.

Od Sarajeva se, uz daleko najbolju finansijsku situaciju, te kvalitetnu selekciju trenera i igrača, to i očekivalo, pa će epitet za najljepšu priču sezone ipak pripasti Veležu.

Mostarci su polusezonu završili na četvrtom mjestu, i to uz samo tri boda zaostatka za drugoplasiranim Željom.

Nemojte zaboraviti da su se Rođeni tek prošle sezone vratili u Premijerligu.

Velež je na dobrom putu da na kraju sezone izađe u europska takmičenja, što bi bila i adekvatna nagrada za ogroman trud cijelog kluba, od struke, igrača, administracije, pa do uprave.

U Veležu se radi punom parom, od stabilnih finansija, razvoja omladinskog pogona, rekonstrukcije stadiona, pa sve i do onih za fudbal možda i manje važnih detalja poput renoviranja klupskih prostorija, otvarnja fan shopa uz rekordne prodajne rezutlate u bh. fudbalu, organziacije simpatizera Veleža iz cijelog svijeta…

Primjer koji daje predsjednik Šemsudin Hasić sa članovima upravnog odbora kluba, direktor Džemil Šoše i članovi administracije Fazlija Puzić, Belma Baralija i Senada Domazet i svi drugi članovi tima vodilja su kako se mora raditi u bh. fudbalu. A sve kako bi se šefu stručnog štaba Feđi Dudiću i njegovim trenerima i igračima stvorili uslovi da kvalitetnim radom naprave dobar rezultat.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Donja Mahala
16.12.2020. 11:20

Jedna je JEDINA MAHANA ,koja traje od 1945-e..a to je ova prokleta zvjezda petokraka koja je ubijala igrace i navijace FK Velez u posljednjoj agresiji.Zato se po svaku cijenuMORA vratiti stari grb FK Velez-lopta pod starim mostom ili da se
umjesto aresorske zvjezde petokrake stavi ljiljan

Rođeni ali pravi
Reply to  Donja Mahala
16.12.2020. 14:10

Zvijezda je veležov grb od 1922,promjene nema,ako ti ne odgovara a ti ne navijaš ili osnuješ F K Đerzelez.

Anonymous
Reply to  Donja Mahala
17.12.2020. 17:43

Hahahhahahahahhahaha

Admir
Reply to  Donja Mahala
17.12.2020. 22:05

Ti si jedan idiot i Nevesinjski papak