Završen je jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine. Glavna tema su fudbaleri Sarajeva koji su dominantno na prvom mjestu bez ijednog poraza i uz devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Željezničarom.

Od Sarajeva se, uz daleko najbolju finansijsku situaciju, te kvalitetnu selekciju trenera i igrača, to i očekivalo, pa će epitet za najljepšu priču sezone ipak pripasti Veležu.

Mostarci su polusezonu završili na četvrtom mjestu, i to uz samo tri boda zaostatka za drugoplasiranim Željom.

Nemojte zaboraviti da su se Rođeni tek prošle sezone vratili u Premijerligu.

Velež je na dobrom putu da na kraju sezone izađe u europska takmičenja, što bi bila i adekvatna nagrada za ogroman trud cijelog kluba, od struke, igrača, administracije, pa do uprave.

U Veležu se radi punom parom, od stabilnih finansija, razvoja omladinskog pogona, rekonstrukcije stadiona, pa sve i do onih za fudbal možda i manje važnih detalja poput renoviranja klupskih prostorija, otvarnja fan shopa uz rekordne prodajne rezutlate u bh. fudbalu, organziacije simpatizera Veleža iz cijelog svijeta…

Primjer koji daje predsjednik Šemsudin Hasić sa članovima upravnog odbora kluba, direktor Džemil Šoše i članovi administracije Fazlija Puzić, Belma Baralija i Senada Domazet i svi drugi članovi tima vodilja su kako se mora raditi u bh. fudbalu. A sve kako bi se šefu stručnog štaba Feđi Dudiću i njegovim trenerima i igračima stvorili uslovi da kvalitetnim radom naprave dobar rezultat.

(Reprezentacija.ba)