U nedjelju 13. decembra na programu su preostala tri susreta 19. kola Premijer lige BiH nakon čega slijedi pauza sve do kraja februara naredne godine.

Tuzla će na svom terenu ugostiti Borac, Velež dočekuje Mladost, a hercegovački derbi igraju Široki Brijeg i Zrinjski.

13,00 sati: Tuzla City – Borac (Arena Sport)

Tuzla City i Borac igraju prvu utakmicu današnjeg programa. Ekipa Tuzle je u prošlom kolu poražena u gostima od Olimpika, dok je Borac odigrao 2:2 na svom terenu protiv prvoplasiranog Sarajeva.

Fudbaleri Tuzle imaju čak tri poraza u nizu i jednostavno danas će učiniti sve kako bi konačno došli do trijumfa. S druge strane, Borac ove sezona ima problema u gostima te je pobijedio u tri meča, ali je čak šest puta izgubio. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi daje kvotu 3.05 na Tuzlu, dok je dvojka na Borac 2.25.

15,00 sati: Velež – Mladost DK (Moja TV)

Mostarski Velež pet kola ne zna za poraz u ligi, slavio je u dva vezana susreta i danas sa mnogo optimizma dočekuje Mladost Doboj Kakanj. Velež će u slučaju pobjede imati 33 boda i definitivno će se uključiti u borbu za sami vrh tabele.

Momčad Mladosti je nakon 18 odigranih kola devetoplasirana sa 19 bodova, a u prvom međusobnom duelu u aktuelnoj sezoni je poražena na svom terenu od Veleža sa 1:2. Velež i Mladost su u Premijer ligi BiH odigrali ukupno pet susreta, Mladost ima dvije pobjede, dva susreta su završena remijem, a Velež je slavio samo jednom i to u ovoj sezoni. Kladionica Mozzart daje ulogu velkog favorita Veležu, pa je kvota na jedinicu 1.35. Kvota na neriješen ishod je 4.50, a na trijumf Mladosti čak 8.50

17,00 sati: Široki Brijeg – Zrinjski (Arena Sport)

Zadnja utakmica 19. kola i jesenjeg dijela prvenstva BiH donosi nam hercegovački derbi između Širokog i Zrnjskog. Utakmice ova dva tima su uvijek bile zanimljive, često i efikasne i sigurno smo danas i danas na Pecari očekuje interesantan duel.

Široki je trenutno peti sa 31 bodom, dok Zrinjski ima samo bod više i nalazi se na četvrtoj poziciji. Ekipa Širokog se nalazi u dobroj formi i pet vezanih susreta u svim takmičenjima nije izgubila. Domaći igraju odlično na svom terenu ove sezone imaj skor 7-1-1, dok je Zrinjski kao gost slavio četiri puta, jednom remizirao i četiri puta izgubio. Kladionica Mozzart u hercegovačkom derbiju daje blagu prednost Širokom i kvota na domaće je 2.40. Kvota na eventualnu pobjedu Zrinjskog iznosi 2.85

Susreti odigrani u subotu 12. decembra 2020. godine:

Krupa – Željezničar 2:1

Olimpik – Radnik Bijeljina 1:0

Sarajevo – Sloboda 2:1

(Reprezentacija.ba)