Pred nama je posljednje šesto kolo grupne faze Europa lige, koje donosi nove nastupe naših reprezentativaca. Na pojedine utakmice ove lige, Mozzart je obezbijedio kvote koje su najveće na svijetu.

Plasman dalje već su osigrali Džeko, Kolašinac i Krunić, a pokušaće im se pridružiti i Grahovac sa Rapid Bečom.

CSKA će u Sofiji ugostiti talijansku Romu. Domaći, koje sa klupe predvodi bh. trener Bruno Akrapović, nemaju nikakve šanse za prolaz dalje, dok je Roma kolo prije kraja osigurala prvo mjesto.

Trener Rome odlučio je da u Sofiju ne vodi našeg Edina Džeku, koji će odmarati i pripremati se za naredni susret u talijanskoj Seriji A protiv Bologne. Zanimljivo da će duel u Bugarskoj suditi najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Utakmica počinje u 18,55 sati.

Drugi meč ove grupe bit će izuzetno zanimljiv jer će Young Boys i Cluj direktno odlučiti o drugom putniku u 1/16 finala. Domaćem timu odgovara i bod za prolaz, dok Cluj mora pobijediti kako bi završio na drugom mjestu.

Za ekipu Cluja od prve minute bi trebao igrati Mateo Sušić. Utakmica počinje u 18,55 sati.

Kladionice Young Boysu daju veće šanse. Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina nudi kvotu 1.60, a na pobjedu gostiju 6.00. Cjelokupnu ponudu Mozzartovih kvota za ovu utakmicu možete pogledati ovdje.

Grupa B nam donosi utakmicu između Dundalka i Arsenala. Ekipa Dundalka je zadnja na tabeli i nema nijedan bod, a Arsenal je prvi sa maksimalnih pet pobjeda iz pet odigranih kola te se očekuje da će i večeras slaviti u Irskoj.

Sead Kolašinac je u Europa Ligi odigrao četiri susreta za Arsenal te se očekuje da će večeras biti u startnoj postavi tima iz Londona. Utakmica počinje u 18,55 sati.

Druga meč ove grupe bit će mnogo zanimljiviji, s obzirom da Rapid i Molde u međusobnom susretu odlučuju o plasmanu u 1/16 finala. Molde ima tri boda više, slavio je u prvom duelu sa 1:0, ali Rapid pobjeda od 1:0 ili sa više golova razlike vodi dalje zbog ukupne gol razlike.

Ukoliko bi Rapid slavio sa 2:1 ili 3:2, onda bi Molde išao u narednu fazu. Za ovaj duel u timu Rapida konkuriše i nekadašnji kapiten U21 BiH Srđan Grahovac. Utakmica se igra od 18,55 sati.

Gojko Cimirot i njegov Standard u okviru grupe D dočekuju u Liježu portugalsku Benficu. Standard je zadnji sa tri boda i nema šansi za prolaz dalje, dok je Benfica prva sa 11 bodova te se već plasirala među 32 najbolje ekipe u Europa Ligi. Utakmica se igra od 18,55 sati.

Rijeka naših Luke Menala i Stjepana Lončara u utakmici šestog kola grupe F igra će na domaćem terenu protiv nizozemskog Alkmaara. Ekipa Rijeke je zadnja sa jednim bodom, a Alkmaar zauzima drugo mjesto sa osam bodova i u slučaju pobjede mogu u drugi krug.

Najveća prijetnja za goste iz Nizozemske će svakako biti Menalo i Lončar. Oba naša reprezentativca igraju sjajno i postigli su po gol u nedjeljnoj pobjedi Rijeke u nacionalnom šampionatu protiv Hajduka. Također, Lončar je zabio, a Menalo asistirao prošli četvrtak u remiju Sociedada i Rijeke. Utakmica počinje u 18,55 sati.

Kladionice ne vjeruju u čudo Rijeke. Kvota na pobjedu domaćina u Kladionici Mozzart je 8.00, a na pobjedu Alkmaara je najveća na svijetu – 1.35. Da će Rijeka zabiti bar jedan gol, Mozzart nudi kvotu 1.58. Ponudu Mozzartovih kvota sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

U grupi G se igraju dva meča, a sastaju se Leicester – AEK te Braga – Zorya.

Anel Šabanadžović je odigrao dva susreta u grupnoj fazi za AEK, a prošli četvrtak nije dobio šansu za igru protiv Brage. AEK je ostao bez šansi za plasman dalje i u Engleskoj će pokušati pružiti što je moguće bolji otpor. Utakmica se igra od 21,00 sati.

S druge strane, za Zoryu je protiv Leicestera sjajno branio Nikola Vasilj i sačuvao svoju mrežu u pbojedi ukrajinskog tima od 1:0. Bivši U21 reprezentativac će najverovatnije braniti od prve minute u meču sa Bragom. Utakmica se igra od 21,00 sati.

Rade Krunić i njegov Milan su kolo prije kraja osigurali nastup u 1/16 finala, a večeras u Pragu gostuju Sparti. Milan će pokušati doći do tri boda i nadati se da Lille neće savladati Celtic. U tom slučaju Milan bi završio grupu na prvom mjestu.

Krunić je u svakoj od prethodnih pet mečeva u grupi dobio šansu za igru, a protiv Celtica u prvom kolu je zabio i gol. Utakmica počinje u 21,00 sati.

Za pobjedu Milana Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.65. Cijelu ponudu Mozzartovih kvota sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

(Sponzorisani tekst, 18+)