Izbor novog selektora je posljednjih dana jedna od glavnih tema u bh. sportskoj javnosti.

S obzirom da je Dušan Bajević još ranije poručio kako nema namjeru ostati na mjestu selektora, čelnici N/FSBiH već uveliko tragaju za njegovim nasljednikom i već sada ima nekoliko zanimljivih kandidata.

Jedan od njih je Ivaylo Petev koji je kroz karijeru vodio Ludogorets, AEL Limassol, Dinamo, Bugarsku…, a kao ozbiljan kandidat figurira i nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Sergej Jakirović s kojim će tokom ove sedmice biti održana prva runda pregovora.

Potvrdio je to i sam Jakirović za Reprezentacija.ba portal.

“Tačno je da sam jedan od kandidata. To mi je rekao Emir Spahić koji je u stručnoj komisiji za izbor novog selektora. Tokom ove sedmice trebali bismo se sastati i razgovarati o tome svemu. Nakon toga ću moći reći nešto više na tu temu”, kaže nam Jakirović i dodaje:

“Biti selektor BiH bila bi čast i privilegija. Nema dalje od toga. Ipak, sam svojevremeno odigrao i nekoliko utakmica za reprezentaciju.”

Posljednji angažman Jakirović je imao u Mariboru, a prije toga sjajan posao je radio u Hrvatskoj vodeći Goricu. U tom periodu uspio je ostvariti i šest uzastopnih gostujućih pobjeda i srušiti Hajdukov rekord iz 1992. 

Do sada su kontakt sa komisijom za izbor selektora potvrdili Ivajlo Petev, Sergej Jakirović i Bruno Akrapović.

(Reprezentacija.ba)