Danas se igraju preostale četiri utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac u Banjoj Luci u derbiju dočekuje Sarajevo, a Željezničar na Grbavici igra protiv Širokog Brijega.

Ekipe Mladosti i Zrinjskog će odmjeriti snage u Doboju kod Kaknja, dok će Sloboda u Tuzli ugostiti Krupu.

13,00 sati: Mladost DK – Zrinjski (Arena Sport)

Zrinjski je u prošlom kolu poražen na svom terenu protiv Želje, pa će danas u Doboju kod Kaknja imati samo jedan cilj, a to je pobjeda. S druge strane, ekipa Mladosti je već sakupila 19 bodova i rasterećeno ulazi u današnji duel.

Ove dvije ekipe su do sada odigrale 12 međusobnih utakmica u Premijer ligi BiH i Mladost nikada nije pobijedila. Zrinjski je slavio devet puta, dok su tri meča okončana bez pobjednika. Kladionica Mozzart daje ulogu favorita Zrinjskog, pa je kvota na pobjedu tima iz Mostara 1.85.

13,00 sati: Sloboda – Krupa

Fudbaleri Slobode će u Tuzli odmjeriti snage sa Krupom. Sloboda poslije 17 odigranih kola ima 19 bodova, dok je Krupa sakupila devet bodova manje.

Gosti se nalaze u izuzetno lošoj formi i čak devet susreta u nizu ne znaju za pobjedu u Premijer ligi BiH. Zadnji put su pobijedili Željezničar u gostima sa 1:0. Također, Sloboda je u blagoj krizi te četiri zadnja meča nije slavila u ligi. Interesantno da su u posljednja tri međusobna duela ova dva tima uvijek bila bolja gostujuća ekipa.

15,00 sati: Željezničar – Široki Brijeg (Moja TV)

Jedan od derbija ovog kola igra se na Grbavici između Željezničara i Širokog Brijega. Željo je prije nekoliko dana nakon preokreta pobijedio Zrinjski u Mostaru i ovom trenutku je jedini konkurent lideru Sarajevu.

Dueli Željezničara i Širokog nam redovno donose dobar fudbal i neizvjesnost, a zanimljivo da Željo na svom terenu u ligi nije dobio Široki već pet vezanih utakmica. Tri puta je bilo neriješeno, a Široki je pobijedio u dva duela. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.72 na pobjedu Želje. Kvota na eventualni trijumf Širokog je 4.70.

17,00 sati: Borac – Sarajevo (Arena Sport)

Derbi kola na programu je u Banjoj Luci gdje će Borac ugostiti aktuelnog prvaka i lidera FK Sarajevo. Banjalučani ove sezone igraju fantastično na svom terenu te imaju skor od sedam pobjeda i jednog remija u osam odigranih mečeva.

Ipak, večeras im stiže prvoplasirano Sarajevo, koje još uvijek nije izgubilo u tekućoj sezoni. Sarajevu u prilog ide i tradicija, s obzirom da nije poraženo od Borca u Banjoj Luci na sedam zadnjih susreta. Ovo će biti i utakmica dvije najefikasnije momčadi lige. Sarajevo je zabilo 36, a Borac 34 gola. Kladionica Mozzart daje ulogu favorita Borcu u derbiju, pa je kvota na jedinicu 2.35, dok je dvojka na Sarajevo 2,90. Kvota na tri i više golova iznosi 1.80. Dodajmo i da Sarajevo oslabljeno stiže u Banja Luku. Odavno nema povrijeđenog Ahmetovića, a nedostajat će Rahmanović i Oremuš zbog povreda te Pejović zbog suspenzije.

Utakmice odigrane u subotu:

Radnik Bijeljina – Tuzla City 2:1

Velež – Olimpik 2:0

(Reprezentacija.ba)