U subotu 5. decembra igraju se dvije utakmice 18. kola Premijer lige BiH.

Velež na svom terenu dočekuje posljednjeplasirani Olimpik, dok će Radnik u Bijeljini odmjeriti snage sa Tuzlom.

Radnik Bijeljina – Tuzla City (15,00 sati, Moja TV)

Ekipe Radnika i Tuzle će u Bijeljini otvoriti 18. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Radnik se nalazi u izuzetno lošoj formi i šest vezanih susreta ne zna za pobjedu u ligi. Fudbaleri Radnika su prije nekoliko dana vodili do 89. minute protiv Sarajeva u gostima, ali su u posljednjih nekoliko minuta primili dva gola i ostali bez bodova.

S druge strane, momčad Tuzle ima dva vezana poraza te će danas u Bijeljini pokušati ostvariti osmu pobjedu u tekućoj sezoni. Kladionica Mozzart daje podjednake šanse u današnjem duelu, pa je tako kvota na Radnik 2.60, a na Tuzlu 2.65.

Velež – Olimpik (17,00 sati, Arena Sport)

Velež iz kola u kolo igra sve bolje i u zadnje četiri ligaške utakmice osvojio je osam bodova. Danas će na svom terenu dočekati posljednjeplasirani Olimpik te će u slučaju trijumfa doći do četvrte pozicije na tabeli.

Momčad Veleža još uvijek nema poraza na svom terenu ove sezone, ali u posljednjih 10 međusobnih duela nije pobijedila Olimpika (Velež zadnji put 2014. godine pobijedio Olimpik). Nevjerovatno zvuči podatak da je Velež posljednji put na svom terenu slavio protiv Olimpika 2011. godine te da osam zadnjih domaćih duela ne zna za trijumf protiv današnjeg rivala. Ipak, kladionica Mozzart smatra da je Velež veliki favorit danas i kvota na pobjedu domaćina je 1.35. Kvota na Olimpik je čak 8.50.

(Reprezentacija.ba)