Predstavnici FS BiH održali su prvi sastanak na kojem se govorilo o kandidatima za novog selektora Zmajeva, a portal Reprezentacija.ba saznaje da je danas na razgovore u Sarajevo stigao bugarski trener Ivaylo Petev (44).

Savez je razgovarao sa Petevim, koji je bivši bugarski reprezentativac, posjeduje UEFA pro licencu i posljednji angažman je imao u poljskoj Jagielloniji, koju je napustio krajem jula ove godine.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri trenirao je Ludogorets, Levski iz Sofije, AEL Limassol, reprezentaciju Bugarske, Dinamo iz Zagreba, Omoniju iz Nikozije te saudijski Al Qadsiyah.

Sa Ludogoretsom je osvojio pet trofeja. Dva puta je bio prvak Bugarske, ima osvojena dva Super Kupa i jedan Kup Bugarske.

Inače, komisija za izbor selektora je koordinirana sa komisijom koja u sastavu ima predsjednika i potpredsjednika državnog saveza, te predsjednike entitetskih saveza.

U Fudbalskom savezu BiH sve se glasnije govori o tome kako pred novog selektora treba staviti razvojni projekat u reprezentaciji, odnosno dati mu garantovano duži mandat sa ciljem plasmana na EURO 2024.

Podsjetimo, naš nacionalni tim je u proteklom periodu predvodio Dušan Bajević.

(Reprezentacija.ba)