Seniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine će još danas u Zenici trenirati u okviru priprema za meč sa Gruzijom, dok sutra polaze za Tbilisi.

Naša selekcija 1. decembra igra protiv Gruzije zadnji meč kvalifikacija za EURO, a reprezentativka Đula Velagić smatra da narednog protivnika ne treba olako shvatiti:

„Atmosfera u ekipi je odlična. Sve igračice su zdrave i spremne za utakmicu koja nas očekuje u Gruziji. U prethodnom međusobnom susretu smo ih pobijedili, ali svakako da ne trebamo podcijeniti njihov tim i u ovoj utakmici. Trenutno imamo 15 bodova što je veliki uspjeh za našu reprezentaciju. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo nova 3 boda i završimo kvalifikacije pobjedom”, ističe Velagić za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH.

BiH i Gruzija su se do sada sastajale samo jednom i to na početku ovih kvalifikacija u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Bh. tim je tad ostvario ubjedljivu pobjedu od 7:1. Dva gola u tom meču postigla je Milena Nikolić koju selektorka Samira Hurem ovaj put neće imati na raspolaganju.

Osim kapitenke u strijelce su upisale još Dajana Spasojević, Melisa Hasanbegović, Aida Hadžić, Marija Aleksić i Sofija Krajšumović. Jedini gol za Gruziju postigla je Ana Cheminava.

(Reprezentacija.ba)