Mladost je u petak u prvom susretu 16. kola Premijer lige BiH poražena na svom terenu od Željezničara sa 0:4, a u subotu su na programu četiri meča.

Velež i Sarajevo igraju veliki derbi, zanimljivo će biti i u duelu Borca i Širokog, Sloboda u Tuzli dočekuje Zrinjski, a Olimpik će u Sarajevu pokušati doći do bodova protiv Tuzla Cityja.

13,00 sati: Olimpik – Tuzla City

Sarajevski Olimpik je poslije 15 odigranih kola zadnji na tabeli sa sedam osvojenih bodova i danas će na svom terenu dočekati ekipu Tuzla Cityja. Gosti su na šestoj poziciji sa 24 osvojena boda te u ovaj duel ulaze kao blagi favoriti.

U prvom međusobnom susretu ove dvije ekipe u aktuelnoj sezoni postignuto je pet golova. Tuzla je tada kao domaćin bila bolja rezultatom 3:2.

13,00 sati: Sloboda – Zrinjski (Moja TV)

Sloboda je u prošlom kolu osvojila veliki bod u gostima protiv Želje, a danas će u Tuzli ugostiti mostarski Zrinjski. Zanimljivo da Sloboda čak 14 susreta u nizu nije pobijedila Zrinjski te će na Tušnju imati dodatni motiv da konačno ostvari trijumf nad timom iz Mostara.

S druge strane, Zrinjski ima 10 uzastopnih pobjeda u međusobnim duelima protiv Slobode, a u zadnja četiri kola je ostvario sve pobjede i zabio devet golova. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.40 na trijumf Zrinjskog, dok je jedinica na Slobodu 2.95.

15,00 sati: Velež – Sarajevo (Arena Sport)

Derbi 16. kola odigrat će fudbaleri Veleža i Sarajeva. Velež ove sezone nema poraza na svom terenu, dok je Sarajevo jedina neporažena momčad u ligi poslije 15 odigranih kola.

Sarajevo u Mostar stiže kao lider te ima 14 bodova više od Veleža. Prvi susret ove dvije ekipe u tekućoj sezoni okončan je rezultatom 1:1 i Velež je jedna od dvije ekipe koju Sarajevo nije dobilo na Koševu. Kladionica Mozzart danas daje blagu prednost Veležu, pa je kvota na jedinicu 2.40 Kvota da će Sarajevo slaviti iznosi 3.05, dok je kvota na X 3.00.

17,00 sati: Borac Banja Luka – Široki Brijeg (Arena Sport)

Posljednji susret subotnjeg programa 16. kola Premijer lige BiH igraju Borac i Široki Brijeg. Banjalučani jedini imaju stopostotan učinak na svom terenu ove sezone i ostvarili su svih sedam pobjeda uz gol razliku 20:4.

Borac će danas imati i dodatni motiv, s obzirom da je u okviru petog kola aktuelne sezone poražen 0:3 u Širokom Brijegu. Očekivano, Borac je favorit protiv Širokog, a kladionica Mozzart daje kvotu 1.95 na pobjedu domaćina.

(Reprezentacija.ba)