KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija BiH treba dvije pobjede u preostala Äetiri meÄa da se plasira na Eurobasket 2022.

Zmajevi veÄeras u 21,00 sati igraju protiv Bugarske, a zatim u nedjelju protiv Latvije. Oba meÄa će se igrati na Ilidži u Hotelu Hills, a gledaćemo ih na kanalu Nova Sport.

BiH ulazi znaÄajno oslabljena u ove meÄeve – Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Nemanja Gordić, Andrija Stipanović i Miralem Halilović su igraÄi na koje neće moći raÄunati selektor Vedran Bosnić.

Selektor na raspolaganju ima 14 igraÄa: John Roberson (Estudiantes), Emir Sulejmanović (Tenerife), Muhamed PaÅ¡alić (Bosna Royal), Edin Atić (Igokea), Milan MiloÅ¡ević (Aris), Kenan KamenjaÅ¡ (Spars Realway), Adin Vrabac (Krka), Darko Talić (Igokea), Sani ÄŒampara (Split), Jure Zubac (Å iroki), Ismet Sejfić (Sutjeska), Ajdin Penava (Mons), Amar Gegić (Spars Realway) i Aleksandar Lazić (Mornar).

Ipak, BiH je favorit protiv Bugarske. Kladionica Mozzart na dan utakmice za pobjedu BiH daje kvotu od 1.40, a za pobjedu Bugarske 4.20.

KoÅ¡arkaÅ¡i BiH su na startu kvalifikacija ostvarili pobjedu u gostima protiv Latvije rezultatom 62:61, dok su u drugom susretu naÅ¡i reprezentativci poraženi na domaćem terenu od GrÄke sa 70:65.

KoÅ¡arkaÅ¡ki savez BiH pozvao je navijaÄe da podrže reprezentaciju kupovinom online ulaznica za ove dogaÄ‘aje.

(Reprezentacija.ba)