Sergej Barbarez (49) već godinama nije prisutan našoj fudbalkoj javnosti.

Barbarez je bio uključen u proces skidanja suspenzije FS BiH 2011. godine, a posljednji put, vezano za fudbal, pojavio se u javnosti kada je bio kandidat za nasljednika Safeta Sušića na klupi BiH 2014. godine.

Njemačkim medjima pošlo je za rukom da od Barbareza dobiju koju rečenicu, a govorio je o stanju u Bayer Leverkusenu koji je trenutno treći u Bundesligi.

“Sa uživanjem pratim utakmice svog nekadašnjeg tima. Sjajno igraju i popravili su se i u segmentu gdje su bili kritikovani – da ne pobjeđuju u utakmicama u kojima su favoriti. Srtan sam zbog Petera Bosza jer je pokazao kakav je kvalitetan trener. Bayer će igrati važnu ulogu u Bundesligi ove sezone” poručio je Barbarez.

Barbarez je u Bayeru igrao od 2006. do 2008. godine i tu je završio svoju karijeru. Ranije je nosio dres HSV-a, BVB-a, Hanse, Union Berlina, Hannovera i Veleža.

Barbareza mnogi priželjkuju kao selektora reprezentacije BiH, a on je, bez obzira na manje prisustvo u javnosti, u više navrata rekao da je otvoren za ozbiljne razgovore i uvijek dostupan za svoju reprezentaciju.

(Reprezentacija.ba)