Kvalifikacije za Eurobasket: BiH igra na Ilidži protiv Bugarske i Latvije, utakmice u direktnom TV prijenosu

Susreti grupe H kvalifikacija za Eurobasket

Kvalifikacije za Eurobasket: BiH igra na Ilidži protiv Bugarske i Latvije, utakmice u direktnom TV prijenosu
Foto: KS BiH

Košarkaška reprezentacija BiH u ponedjeljak se okupila na Ilidži gdje će 27. i 29. novembra igrati susrete grupe H kvalifikacija za Eurobasket protiv Bugarske i Latvije (oba duela na programu od 21,00 sati).

Selektor Vedran Bosnić našao se u problemima i ne može računati na neke od najboljih igrača poput Jusufa Nurkića, Džanan Musa (NBA klubovi ne dozvoljavaju da igrači odazovu), Nemanje Gordića (nije odazvao na poziv upućen od strane Košarkaškog saveza BiH), Andije Stipanovića (u izolaciji zbog korona virusa) te Miralema Halilovića (povreda).

Debitant u našem timu John Robertson ističe da mu je čast što je će predstavljati BiH u kvalifikacijama.

“Čast mi je što sam izabran da predstavljam Bosnu i Hercegovinu u Sarajevu u kvalifikacija za EP. Stručni štab, saigrači i ja ćemo dati sve od sebe da predstavimo BiH na najbolji mogući način”, kazao je Roberson.

Centar Ismet Sejfić poručuje da će naši košarkaši dati sve od sebe u duelima sa Bugarskom i Latvijom.

“Pred nama su dvije teške utakmice. I Bugarska i Latvija imaju eoma dobre timove i zadatak da ih pobijedimo neće biti nimalo lagan. Jasno je da će nam faliti neki od vodećih igrača koji nisu sa nama u ovom ciklusu, ali sam siguran da ćemo dati sve od sebe i da će naša borbenost i zalaganje rezultirati pobjedom. Prvi put igramo utakmice bez naše publike, što će sdigurno biti veliki hendikep, ali moramo se prilagoditi ovim novim okolnosti i vremenu u kojem živimo, te dati sve od sebe da opravdamo dres sa grbom BiH”, smatra Sejfić.

Vedran Bosnić za naredne susrete računa na sljedećih 14 košarkaša:

John Roberson, Emir Sulejmanović, Muhamed Pašalić, Edin Atić, Milan Milošević, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Darko Talić, Sani Čampara, Jure Zubac, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Amar Gegić te Aleksandar Lazić.

Košarkaši savez BiH je nedavno saopštio da će utakmice biti u direktnom TV prijenosu na kanalima BHRT, SPORT KLUB ili NOVA BH.

Plasman na Eurobasket izborit će tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: