Savez odredio komisiju za izbor novog selektora

Održana sjednica Izvršnog odbora FS BiH

Savez odredio komisiju za izbor novog selektora
Foto: FS BiH

Danas je u Sarajevu održana 59. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH na kojoj je razmatran izvještaj selektora Duška Bajevića o proteklom ciklusu takmičenja u UEFA A Ligi Nacija i utakmici baraža za EURO protiv reprezentacije Sjeverne Irske, ali se razgovaralo i o planovima za novog selektora Zmajeva.

Na današnjoj sjednici je odlučeno da će pet članova Izvršnog odbora biti zaduženo za razgovor sa potencijalnim kandidatima za selektora. Komisiju za odabir novog selektora čine Elvedin Begić, Vico Zeljković, Milorad Sofrenić, Ivan Beus te Irfan Durić.

Spomenuti članovi komisije imaju zadatak da prvo obave razgovore sa kandidatima, a onda predlože imena koja mora potvrditi Izvršni odobr.

Također, iz Fudbalskog saveza BiH su na zvaničnoj stranici saopštili da je u UEFA A Ligi nacija ostvaren rezultat u skladu sa realnim kvalitetom i mogućnostima A reprezentacije (BiH osvojila zadnje mjesto u grupi sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom).

Savez se zahvalio dosadašnjem selektoru Bajeviću i njegovim pomoćnicima na radu u prethodnom periodu.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake:

Komentari

26 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Kučuk
27.11.2020. 17:56

Treba Dzeko kao kapiten da krene prvi a ko želi da prati bujrum, neka bojkotuju repku sve dok se ostavke ne podnesu. Čut će se u svijetu nogometa, morat će se nešto mjenjati. Džeki je kapiten, nije corav

Zazdrnjak
28.11.2020. 22:55

Kadija te tuzi, kadija ti sudi!