Danas se širom Europe igraju susreti u nacionalnim prvenstvima, a u Italiji nas očekuje nekoliko interesantnih utakmica.

Torino našeg Amera Gojaka (23) od 15,00 sati gostuje Inter u susretu osmog kola talijanske Serije A.

Ekipa Intera je trenutno sedam sa 12 osvojenih bodova, dok Torino zauzima 17. mjesto sa samo pet bodova. S obzirom na bodovnu razliku, ne čudi što je kladionica Mozzart dala kvotu 1.35 na trijumf Intera. Kvota da će Torino pobijediti u Milanu je 8.00.

Torinu će danas nedostati četiri igrača koja su zarazžena korona virusom, ali klub nije saopštio o kojim se fudbalerima radi.

Derbi osmog kola u Seriji A od 20,45 sati igraju Napoli i Milan našeg Radeta Krunića (27). Momčad Napolija je četvrta na tabeli, a Milan je iznenađujuće prvi te još uvijek nema poraza.

Ipak, kladionica Mozzarrt u derbiju daje ulogu favorita Napoliju. Kvota na jedinicu iznosi 2.30, dok je dvojka na Milan 3.10. Kvota da će oba tima zabiti najmanje po gol je 1.62.

Krunić je ove sezone odigrao 11 susreta za Milan u svim takmičenjima, zabio jedan gola, a večeras će najvjerovatnije meč početi sa klupe za rezervne igrače.

Spomenimo i da Edin Džeko zbog korona virusa neće igrati za Romu protiv Parme.

U turskoj Superligi od 14,00 sati sastaju se Konya i Kasimpasa.

Deni Milošević (25) trebao bi igrati od prve minute za Konyu, Amir Hadžiahmetović (23 konkuriše za susret, Ibrahima Šehića (31) nema zbog korone, dok je Marin Aničić (31) povrijeđen.

Ekipi Kasimpase nedostajat će Haris Hajradinović (26) i Armin Hodžić (26) zbog pozitivnih testova na korona virus.

Ermedin Demirović (22) sa Freiburgom u susretu njemačke Bundeslige dočekuje Mainz. Naš reprezentativac je u ovoj sezoni četiri puta dobio priliku za igru u dresu Freiburga i svaki put je ulazio sa klupe za rezervne igrače.

Duel Freiburg – Mainz igra se od 15,30 sati.

(Reprezentacija.ba)