Damas su na programu preostale tri utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krupa dočekuje Mladost, prvoplasirano Sarajevo igra protiv zadnjeg Olimpika, a Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Radnik iz Bijeljine.

13,00 sati: Krupa – Velež (Arena Sport)

Krupa i Velež će igrati prvi susret današnjeg programa. Domaći su pretposljednji na tabeli sa samo osam bodova i pokušat će doći do važne pobjede.

S druge strane, Velež je šestoplasirani te će u slučaju trijumfa doći na petu poziciju. Gosti iz Mostara su bliže pobjede, pa tako kladionica Mozzart nudi kvotu 2.20 na dvojku. Kvota na trijumf Krupe iznosi 3.30.

15,00 sati: Sarajevo – Olimpik (Moja TV)

Sarajevo će na stadionu “Asim Ferhatović Hase” dočekati posljednjeplasirani Olimpik. Momčad Sarajeva dva susreta u nizu ne zna za pobjedu, a danas je apsolutni favorit protiv gradskog rivala.

Aktuelni prvak BiH bi današnjom pobjedom otišao na plus sedam u odnosu na drugi Željezničar. Kladionica Mozzart daje kvotu od 1.20 na pobjedu Sarajeva, dok je dvica na Olimpik čak 11.0. Sarajevo ove sezone igra izuzetno ofanzivno, pa ne čudi što je kvota 1.45 na tip 3+.

17,00 sati: Široki Brijeg – Radnik Bijeljina (Arena Sport)

Ekipe Širokog Brijega i Radnika će međusobnim duelom zatvoriti 15. kolo Premijer lige BiH. Široki ima pet pobjeda, dva remija i jedan poraz na svom terenu u ovoj sezoni, a u prilog mu ide i podatak da je na zadnja dva domaća susreta bio bolji od Radnika.

Radnik je prije nekoliko dana ostao bez trenera Slavke Petrovića te će tim iz Bijeljine imati težak zadatak da večeras ostane neporažen na stadionu “Pecara.”

Susreti odigrani u subotu:

Tuzla City – Mladost DK 1:0

Željezničar – Sloboda 2:2

Zrinjski – Borac 2:1

(Reprezentacija.ba)