Atletico Madrid i Barcelona će večeras od 21,00 sati u okviru 10. kola španske La Lige, a naš Miralem Pjanić (30) konačno će zaigrati od prve minute za Barcu.

Pjanić je do sada u ligi odigrao četiri utakmice, ali je svaki put dobio šansu sa klupe za rezervne igrače.

S obzirom da je Sergio Busquets povrijeđen, jasno je da će tandem u veznom redu Barce večeras činiti Frenkie de Jong i Miralem Pjanić.

Mundo Deportivo je najavio sljedeći sastav Barcelone: Ter Stegen, Dest, Pique, Lenglet, Alba, De Jong, Pjanić, Pedri, Messi, Dembele, Griezmann.

Naš reprezentativac je u Ligi Šampiona bio standardan te odigrao sve tri utakmice, ali mu nizozemski trener Ronald Koeman nije pružao priliku za igru u domaćem šampionatu.

Ekipa Atletica je jedina neporažena u tekućoj sezoni u La Ligi, dok je Barcelona izgubila dva susreta i kasni za večerašnjim protivnikom čak šest bodova.

Kvote kladionica govore koliko nas neizvjesan duel čeka. Kladionica Mozzart daje kvotu da će Atletico pobijediti je 2.80, a identična je i na eventualni trijumf Barce. Kvota da će meč završiti bez pobjednika iznosi 2.95.

Interesantno da Atletico više od 10 godina na svom terenu nema ligašku pobjedu protiv Barce. Izabranici Diega Simeonea su zadnji put u ligi pobijedili večerašnjeg protivnika 14. februara 2010. godine sa 2:1.

(Reprezentacija.ba)