Bajević je na samom početku press konferencijinakon poraza BiH od Italije (0:2) kratko prokomentarisao navodni sukob sa v.d tehničkog direktora Zvjezdanom Misimovićem uoči susreta sa Italijom:

“Ništa se nije desilo. Razgovarali smo i ništa više.”

Selektor je nakon toga govorio o rezultatima u ovoj godini.

“Moramo dobru analizu uraditi i to je potrebno. Najveće razočarenje je što nismo dobili Sjevernu Irsku u baražu. To nas je dugo držalo i nismo mogli ići naprijed. U nekim susretima smo bili dobri, a u nekim nismo. Danas protiv Italije nismo ništa mogli uraditi. Izgubili smo dva igrača pred ovaj susret zbog korone. Zahvalio bih se igračima na njihovom odnosu i ponašanju. Zahvalio bih se svojim saradnicima. Bili su dobri. Vidjet ćemo šta će se desiti u narednim danima kada je zakazana sjednica”, ističe Bajević i dodaje:

“Žao mi je što večeras nisam zamijenio Saničanina i osjećam se krivim. Povrijedio se i nisam ga mogao zamijeniti, jer smo izvršili sve izmjene. On daje sve od sebe i ne žali se. Zaista mi ga je žao.”

Bajević je rekao da je on jedini krivac za neuspjeh i da se ne trebaju drugi optuživati.

“Da li me je stid? Ne. Ponosam sam što sam bio na čelu reprezentacije i što sam bio sa ovim igračima. Pokušali smo svi skupa i nismo uspjeli. Nikoga ne trebate optuživati. Ja sam taj koji je krivac.”

O budućnosti reprezentacije Bajević kaže:

“Reprezentacija treba novog selektora. Mnogo toga treba da se promijeni. Mislim da smo ostvorili vrata nekim novim igračima. Teško je bilo igrati u ovoj situaciji zbog korona virusa. Sigurno je da BiH ima igrača i novi selektor treba napraviti ekipu koja će biti kvalitetna. Potrebno je vremena. Mijenja se i predsjednik. Potrebno je ciljeve postaviti. Ako nemaš ciljeve, onda nemaš ništa.”

(Reprezentacija.ba)