BiH je večeras u susretu Lige A Nacija poražena od Italije na Grbavici, a član našeg stručnog štaba Slaven Musa istakao je da teška godina iza nas.

“U protekla tri mjeseca nismo ostvarili nijednu pobjedu. Teška godina za nas. Razočarani smo što nismo otišli na EURO. Što se tiče Lige Nacija, igrali smo protiv vrhunskih reprezentacija i to je bila nagrada za prijašnje rezultate. Ipak, grupa B je odraz kvaliteta gdje pripadamo.”

Musa je i prokomentarisao pisanja pojedinih medija o navodnom sukobu selektora Bajevića i v.d. tehničkog direktora Zvjezdana Misimovića pred duel sa Italijom.

“Ja nisam ništa vidio o sukobu Bajevića i Misimovića. To morate pitati one koji su pisali o tome, odnosno ko im je dao te informacije. Očigledno da oni bolje znaju nego mi samo u kampu”, rekao je Musa i prokomentarisao nastupe mladih igrača u Ligi Nacija:

“Dobili smo nekoliko igrača koji će biti budućnost naše reprezentacije. Imali smo večeras mnogo problema, jer smo imali mnogo nedostataka. Višća se povrijedio i nije mogao igrati. Jučer smo ostali bez Šehića i Kolašinca zbog korona virusa, a zadnje mečeve nije bilo ni kapitena Džeke.”

(Reprezentacija.ba)