Ženska košarkaška selekcija BiH će večeras od 20,00 sati na Ilidži uz direktan TV prijenos na BHT1 igrati protiv Rusije susret četvrtog kola grupe C kvalifikacija za Eurobasket.

Naše košarkašice imaju tri pobjede nakon tri odigrana kola, trenutno su prve i u slučaju pobjede izborit će plasman na prvenstvo nakon više od 20 godina.

BiH je u prvom kolu senzacionalno pobijedila Rusiju u gostima sa 70:69 te već na startu kvalifikacija napravila veliki korak ka plasmanu na Eurobasket.

Uslijedile su dvije rutinske pobjede nad Švicarskom i Estonijom, a selektor Goran Lojo je istakao da je plan pred kvalifikacije bio da se ostvare četiri pobjede.

“Plan je prije kvalifikacija bilo da ostvarimo četiri pobjede, a Rusija je bila proglašena favoritom. Napravili smo veliki iskorak tom prošlogodišnjom pobjedom u Rusiji, ali Rusija je sjajno igrala protiv Švicarske i to je poptuno drugačija ekipa u odnosu na taj meč s nama. Bit će jako teško, ali mi ćemo dati sve, a pobjedom bi već obezbijedili plasman na EP”, istakao je Lojo.

Plasman na Eurobasket izborit će prvoplasirane reprezentacije iz svake od devet grupa te pet najboljih drugoplasiranih.

(Reprezentacija.ba)