Fudbalska selekcija BiH sutra će od 18,00 u Amsterdamu igrati meč petog kola grupe 1 UEFA A Lige Nacija protiv Nizozemske, a selektor Dušan Bajević (71) govorio je na jutrošnjoj press konferenciji o ovom susretu.

“Sigurno da ćemo pokušati odigrati što je moguće bolje. Imali smo nesreću da smo zadnji susret izgubili i pokvarili smo dosadašnji nastup u Ligi Nacija. Nizozemci su izuzetno dobri i imaju kvalitetne igrače. Ova utakmica je važna za obje selekcije. Vjerujem da će igrači i na ovoj utakmici biti odgovorni, jaki i snažni. U nekim susretima smo igrali dobro, ali nismo imali sreće. Ipak, ne želimo da se pravdamo i idemo dalje.”

O igračima koji neće igrati u Nizozemskoj selektor kaže:

“Imamo nekoliko igrača koji neće moći nastupiti. Naravno, ostali koji su tu imaju želju da izađu na teren i pokažu da mogu igrati za reprezentaciju. Vjerujem u sve njih. Imali smo probleme sa korona virusom. Međutim, kako je i ostalima tako je i nama.”

Bajević je kratko odgovorio i zašto ne računa na Ermedina Demirovića u ovom duelu.

“Demirović ne može da igra protiv Nizozemske, s obzirom da ima suspenziju još iz U21 selekcije. Mogao bi biti tu protiv Italije, ali ima i važna utakmica za U21, pa je možda bolje da njima pomogne.”

Selektor se osvrnuo i na to da je potrebna sreća u određenim momentima u ovakvim susretima.

“Sigurno da će ovaj susret biti teži i jači nego onaj u Zenici. Mi ćemo nastojati odigrati dobar susret i nadamo se povoljnom rezultatu. Trebamo biti odgovorni, jaki i snažni. Na ovim susretima je potrebna i sreća u nekim momentima. Što se tiče sastava, otprilike znam koji će igrači izaći na teren. Neće ni Nizozemcima biti lako. Sigurno da će oni nastojati igrati brže. Snažni su, imaju posjed lopte, ali to ne mora značiti da će biti bolji i pobijediti.”

Nizozemci su veliki favoriti protiv BiH, a kvota u Mozzartu na pobjedu domaćina iznosi 1.40. Dvojka na Zmajeve je čak 8.50.

(Reprezentacija.ba)