Pomoćnik selektora naše reprezentacije Slaven Musa govorio je danas na zvaničnoj press konferenciji uoči prijateljskog susreta BiH i Irana.

BiH će u četvrtak od 18,00 sati ugostiti Iran na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, a Musa ističe da naš tim ide na pobjedu.

“Naravno da je rezultat bitan. Sutra ćemo izvesti najbolji mogući sastav i idemo na pobjedu. Sigurno da ćemo pružiti šansu igračima koji su manje igrali i onima koji su manje igrali. Naš primarni cilj je da ostvarimo pobjedu”, ističe Musa i dodaje:

“Pripremamo se najviše za Iran, iako nemamo mnogo informacija. Imaju novog selektora i odigrali su samo jedan meč protiv Uzbekistana. Nakon toga nam slijede utakmice Lige Nacija protiv Nizozemske i Italije. Imamo dva boda i u slučaju pobjede nad Nizozemcima u Amsterdamu pružit će nam se šansa da ostanemo u Ligi Nacija. Svi znamo da ćemo biti bez kapitena Džeke, ali i nekoliko stopera.”

Musa je prokomentarisao i izostanak Anela Ahmedhodžića iz švedskog Malmoa, koji neće doći na okupljanje zbog toga što je u njegovom timu jedan igrač pozitivan na korona virus.

“Sa Anelom nema nikakvih problema. Imali smo mali problem u komunikaciji sa klubom i kasno nam je stiglo saopštenje. Čestitali smo mu nakon susreta naslov prvaka Švedske i nije bilo problema. Da je klub poslao ranije saopštenje, ne bi se svašta pisalo. Malmo je napravio grešku u koracima i 90% je to njihova krivica. Anel je naš standardni član i tu nema problema.”

Član našeg stručnog štaba je odgovorio i na pitanje oko poziva nekoliko fudbalera iz Premijer lige BiH.

“Pozive su dobili igrači koji igraju standardno u svojim klubovima i koji su najbolji. Druga stvar je da vidimo na pozicijama na kojima bi u budućnosti mogli računati na te igrače. Imamo primjer Cipetića i Tatara. Tu je i Amar Rahmanović, koji je svojim igrama zaslužio poziv. Zeljković može pokriti stopera i defanzivnog veznog, Ćorluka igra desnog beka, dok je Ziljkić krilni fudbaler. Gledali smo mnogo utakmica iz Premijer lige BiH i vodili smo se trenutnom situacijom oko korona virusa. Imamo mnogo otkaza te smo na osnovu toga odabrali neke igrače iz domaće lige.”

(Reprezentacija.ba)