Čelik se javno požalio da Savez nije popravio štetu na Bilinom Polju

Stadion Bilino Polje u katastrofalnom stanju nakon meča BiH i Holandije odigranog u oktobru ove godine

Čelik se javno požalio da Savez nije popravio štetu na Bilinom Polju
Foto: NK Čelik

NK Čelik je danas izdao saopštenje u kojem se javno požalio da Fudbalski savez BiH nije popravio štetu na Bilinom Polju.

Saopštenje NK Čelik prenosimo vam u cijelosti:

“Stadion “Bilino polje” licencirani je stadion u skladu sa UEFA standardima i zahtjevima za odigravanje međunarodnih fudbalskih utakmica i vječni dom nogometnog kluba “Čelik” Zenica.

Obzirom na činjenicu da naš klub nastupa na najboljem i najmodrenijem stadionu u Bosni i Hercegovini, NK “Čelik” se o stadionu brine kao dobri domaćin. Dosada je klub, zajedno sa svojim rukovodstvom uvijek izlazio u susret Nogometnom savezu BiH i našoj reprezentaciji, te stadion uredan, čist i ispravan predavali na korištenje Nogometnom savezu.

Nakon utakmice Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Holandije, odigrane 11.10.2020.godine i odluke Nogometnog saveza da se utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine više neće igrati na stadionu Bilino polje, čak ni mjesec dana poslije, Savez nije poduzeo nikakve aktivnosti da stadion “Bilino polje” vrati u stanje u kakvom je bio prije odgiravanja utakmice. Zbog toga je rukovodstvo kluba uputilo Dopis NS BiH i zatražilo vraćanje stadiona u stanje u kojem je predan.

Nekoliko dana poslije, branding sa stadiona je uklonjen, a stadion ostavljen u katastrofalnom stanju. Smatramo da ovakav način ophođenja prema imovini našeg kluba ne priliči krovnoj kući bh nogometa, posebno zato što je NK “Čelik” izmještao radne zadatke, treninge i utakmice kako bi pomogao reprezentaciju.

Podsjećamo javnost, da je Nogometni savez besplatno koristio stadion, a to pravo stekao je potpisom ugovora sa gradom Zenicom. U skladu sa tim ugovorom, Nogometni savez BiH ima obavezu plaćanja režijskih troškova (struja, voda, korištenje reklektora..) u mjesecima kada bilo koja selekcija naše reprezentacije koristi stadion Bilino polje. Od 2016.godine kada je potpisan Ugovor, NS BiH nije izvršavao svoju obavezu plaćanja troškova korištenja vode, što je direktno dovelo do povećanja duga koje NK “Čelik” ima prema J.P. Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Zenica.

Također, Savez nije izvršio svoju obavezu plaćanja električne energije za mjesec septembar i oktobar 2020.godine.

Nogometni klub “Čelik” Zenica poduzet će sve pravno dozvoljene radnje, kako bi svoj dom sačuvao od ovakvih načina uništavanja i naš hram sačuvao za buduće generacije”, navodi se u saopštenju zeničkog kluba.

FS BiH je do sada investirao preko 3.5 miliona KM u Bilino Polje.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Emir
11.11.2020. 22:03

Pocasni “predsednik” Begic i mafija kojom je okruzen su se izgleda malo vise pohasili!

Iran
11.11.2020. 22:14

I mi hoćemo nešto haha nemamo spacnog stadiona.. u cjeloj bosni šta je ostalo love od brazila i ništa se nije uradilo

Uzasno prljav stadion!
11.11.2020. 23:56

Koji levati…Prosle godine dva puta odem u Zenicu mahsuz da gledam repku.Oba puta je stadion bio toliko prljav,uzas jedan.Stolice su bile CRNE i vidjelo e da nisu oprane dugo vremena. O cemu ovaj ba