Fudbalski savez BiH potvrdio je pisanja Reprezentacija.ba portala kako će naredne utakmice reprezentacije biti igrane bez publike.

“„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će 12. novembra u 18:00 sati na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ odigrati prijateljski meč sa Iranom, dok će 18.11. u 20:45 na „Grbavici“ u okviru UEFA Lige nacija dočekati selekciju Italije. Osim seniora, „U-21“ reprezentativci naše zemlje će se 17.11. u 18:15 sati na „Koševu“ sastati sa Belgijom u susretu kvalifikacija za EURO 2021.

U skladu sa odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBiH, kao i Kriznog štaba Kantona Sarajevo, koje se tiču ograničenog prisustva ljudi na događajima koji se organizuju na otvorenom prostoru, ovi mečevi će biti odigrani bez prisustva publike.

U cilju prevencije širenja korona virusa, NS/FS BiH nastavlja da prati preporuke i odluke nadležnih zdravstvenih ustanova, te koordinirano djeluje sa kriznim štabovima na svim nivoima vlasti i vladinim institucijama u Bosni i Hercegovini.” navodi se u saopštenju Saveza.

Za Reprezentacija.ba je potvrđeno kako publike neće biti ni na utakmici Nizozemska – BiH 15. novembra u Amsterdamu.

“Zbog COVID-19 pandemije, vlada Nizozemske odlučila je prije dvije sedmice da zabranjuje prisustvo publike na sportskim događajima u Nizozemskoj. Zbog te odluke, u prodaji nema ulaznica za utakmicu Nizozemska – Bosna i Hercegovina” rekao je za Reprezentacija.ba Stefan van Hoof ispred Fudbalskog saveza Nizozemske.

(Reprezentacija.ba)