U subotu se igraju tri susreta 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla dočekuje Sarajevo, Velež i Široki će u Vrapčićima igrati hercegovački derbi, a Radnik će u Bijeljini ugostiti Zrinjski.

Tuzla City – Sarajevo (13,00 sati, Moja TV)

Ekipe Tuzle i Sarajeva će igrati prvi susret nedjeljnog programa 14. kola Premijer lige BiH. Tuzla je u zadnjem kolu pobijedila u gostima Krupu, dok je Sarajevo u najvećem bh. derbiju odigralo 1:1 protiv Željezničara.

Gosti iz Sarajeva su jedini bez poraza u ovoj sezoni, ali izgubili zadnja dva gostovanja protiv Tuzle. Ove dvije ekipe su do sada igrale pet puta i nijednom nije bilo neriješeno. Sarajevo ima tri trijumfa, a Tuzla je slavila dva puta. Mozzart daje ulogu favorita Sarajevu, pa je kvota na aktuelnog prvaka BiH 1.78, dok je kvota na pobjedu Tuzle 4.50.

Velež – Široki Brijeg (15,00 sati, Arena Sport)

Velež i Široki će od 15,00 sati odigrati hercegovački derbi. Velež je trenutno sedmi sa 19 bodova, dok je Široki petoplasirani sa dva boda više.

Momčad Veleža ove sezone nema poraza na svom terenu u šest odigranih kola. Četiri puta su pobijedili i dva susreta odigrali neriješeno. S druge strane, Široki kao gost ima jednu pobjedu, dva remija i tri poraza. U ponudi kladionice Mozzarta kvota na pobjedu Veleža iznosi 2.20. Kvota na remi je 3.10, a na dvojku 3.30.

Radnik Bijeljina – Zrinjski (17,00 sati, Arena Sport)

Radnik ove sezone ne igra baš najbolje i nakon 13 odigranih kola nalazi se na tek desetoj poziciji. Večeras će u Bijeljini ugostiti Zrinjski, koji je bolji iz meča u meč i uhvatio je priključak za vodećim timovima u ligi.

Dueli Radnika i Zrinjskog su u posljednje vrijeme neizvjesni i sa malo golova, pa je tako na zadnjih šest međusobnih utakmica postignuto samo pet golova.

Susreti odigrani u subotu:

Olimpik – Krupa 1:1

Mladost DK – Sloboda 2:0

Susret Borac – Željezničar igra se u ponedjeljak 9. novembra sa početkom u 18,00 sati.

(Reprezentacija.ba)