Bh. judo šampion: Dvije sedmice pred EP izbačen sam iz dvorane

Neočekivano problemi za Haruna Sadikovića uoči Europskog prvenstva

Bh. judo šampion: Dvije sedmice pred EP izbačen sam iz dvorane
Foto: EJU

Bh. judo šampion Harun Sadiković trenira kako bi ostvario normu i plasman na Olimpijske igre u Tokiju, ali dvije sedmice prije pred Europsko prvenstvo našao se u neočekivanom problemu.

Sadiković je saopštio na društvenim mrežama kako je izbačen iz dvorane STENS i ne može trenirati i to zbog potreba Gradske izborne komisije u Bihaću.

“Dvije sedmice do prvenstva Evrope, ključne bitke za Olimpijske igre, a ja sam izbačen iz dvorane za treninge zbog potreba Gradske izborne komisije. Dvorana STENS u kojoj trenira stotine djece, pored svih školskih dvorana u kojima se ne izvodi tjelesni i zdravstveni odgoj – napisao je Sadiković i dodao:

“Sit sam priča o tome kako će bihaćki sport krenuti naprijed. Kako će krenuti naprijed, kad jedinog olimpijskog kandidata 14 dana prije prvenstva Evrope izbacujete iz sale za trening, 14 ključnih dana do Evropskog prvenstva i ključnih bodova za OI. Samo se iskreno nadam kad jednog dana ja budem gore, ovi što su uradili ovo pred ključnih 14 dana za mene, neće prići i reći “čestitam”. Sportski pozdrav za jedan jako nepromišljen, nefer, nesportski i nekorektan potez ljudi koji su donijeli ovu, u najmanju ruku, nepromišljenu odluku, držeći se onog kad je bilo uvijek neka i sada. Niste smjeli to uraditi, ne u olimpijskoj godini, ne kad sam nadomak olimpijske norme!”

(Reprezentacija.ba)