Rukometna selekcija BiH na raspolaganju ima samo 11 igrača za kvalifikacioni meč za EURO protiv Njemačke, ali EHF i Rukometni savez Njemačke nisu pristali na odgodu ovog duela.

BiH će 5. novembra u gostima igrati sa Nijemcima uz direktan TV prijenos na BHT1, a golman našeg nacionalnog tima Benjamin Burić oglasio se nakon još jedne skandalozne odluke EHF-a.

“EHF je još jednom sramotno odlučio, da igramo utakmicu protiv Njemačke sa samo 11 igrača. Rekli bi da ima više igrača na fudbalskom terenu nego što će kod nas u četvrtak biti u ekipi. Oni su odlučili da je to dovoljno igrača. Deset igrača i ja ću biti jedini golman. Ja do sada nisam čuo da se to desilo u rukometu, ali to je još jedna nepravda u posljednjih godinu što se desila na našu štetu”, poručio je Burić i dodao:

“Nadam se da će proraditi naš inat. Koliko god nas tlačili, gazili, mi ćemo izaći jači. Odigrat ćemo tu utakmicu i borit ćemo se do zadnjeg trenutka. Što nas više gaze, mi ćemo se više boriti i odigrati najbolje za svoju državu i da nikada ne osramotimo grb što nosimo na dresu. Zaista ćemo dati sve od sebe za našu Bosnu i Hercegovinu.”

U Njemačku putuju sljedeći igrači: Benjamin Burić, Alen Ovčina, Srđan Predragović, Nikola Prce, Igor Mandić, Ivan Karačić, Ajdin Zahirović, Mirko Herceg, Haso Ćosić, Luka Perić te Gafar Hadžiomerović.

Nijemci nisu pristali da odgode susret sa BiH

(Reprezentacija.ba)