Iako su njihovi navijači prije nekoliko mjeseci slavili odluku Općine Centar o dodjeljivanju stadiona Koševo na korištenje FK Sarajevo, za sada do toga ipak neće doći.

FK Sarajevo odbio je prijedlog Općine Centar o ustupanju Stadiona Asim Ferhatović Hase zbog, kako kažu, kratkog roka koji je postavljen pred njih, te poručio kako će dalje pregovore voditi nakon lokalnih izbora.

“Nakon što je 29. oktobra na adresu kluba stigao korigovani prijedlog ugovora o korištenju Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase, Fudbalski klub Sarajevo obavještava navijače i javnost da je dostavljena verzija neprihvatljiva jer ne uvažava najvažnije primjedbe kluba. Imajući u vidu dugoročni razvoj FK Sarajevo, klub ne želi da donosi suštinske i dugotrajne odluke pod vremenskim pritiskom. Zbog toga je odlučeno da se pregovori prolongiraju do okončanja lokalnih izbora.

U ovom kontekstu, bitno je naglasiti da je prednacrt ugovora o zakupu stadiona na adresu kluba dostavljen 21. oktobra, iako je po odluci Općinskog vijeća sa sjednice održane 29. jula usaglašen prijedlog ugovora između Općine i FK Sarajevo trebao biti ponuđen na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća održanoj 3. septembra. Zbog rokova koji nisu ispoštovani, te kašnjenja početka sastanaka pregovaračkih timova dvije strane, nije moguće definisati konačni ugovor u datom vremenskom roku. 

U dopisu upućenom Općini Centar ovog jutra predložen je novi sastanak pregovaračkih timova u prvoj sedmici novembra kako bi se usaglasile sporne odredbe i približili stavovi u cilju pronalaženja rješenja prihvatljivog za obje strane.

FK Sarajevo je spreman nastaviti pregovore sa predstavnicima Općine Centar odmah nakon okončanja lokalnih izbora u mjesecu novembru 2020. godine u cilju postizanja kvalitetnog i dugoročno održivog sporazuma za razvoj ne samo FK Sarajevo već i sporta na području Općine Centar i Grada Sarajevo.” poručili su iz FK Sarajevo.

(Reprezentacija.ba)