Miralem Pjanić (30) sinoć je u Torinu za Barcelonu igrao protiv svog bivšeg kluba Juventusa, a poslije utakmice svjetski fudbalski mediji podvukli su dio njegove izjave koji bi se mogao protumačiti kao bahat: “Mogli smo zabiti još koji gol”.

Izjava izvučena iz konteksta, čini se da je zasmetala i samom Miralemu Pjaniću pa je danas sam objavio novu izjavu.

“Sudbina je tako drska da vas stavi protiv nečega što ste upravo ostavili iza sebe. Bilo se lijepo vratiti, biću uvijek zahvalan” poručio je navijačima Juventusa Pjanić uz ilustraciju na kojoj je u dresu Barcelone, ali se iza njega naziru sjene njegovih fotografija iz ere Juventusa.

Noć ranije Pjanić je poslije utakmice izjavio.

“Drago mi je što sam se vratio i sreo svoje brojne prijatelje. Bila je ovo teška i komplikovana utakmica, ali na kraju smo zaslužili pobjedu protiv sjajnog protivnika. Bio je ovo duel dva jaka tima, ali je Barca zaslužila pobjedu više. Trijumf nam daje samopouzdanje za dalje i na ovom moramo graditi našu igru. Možda smo mogli dati još golova, ali smo i ovako zadovoljni. Juventusu želi svu sreću i nadam se da će osvojiti Scudetto jer imaju puno talentovanih igrača koji će biti važan dio tima” rekao je Pjanić.

Miralem Pjanić je na utakmici Juventus – Barcelona odigrao svih 90 minuta, a pretrčao je najviše od svih igrača – čak 12.32 kilometra.

(Reprezentacija.ba)