Drugo kolo grupne faze Lige Šampiona donosi nam duel turskog i francuskog šampiona – Basaksehira i PSG-a.

Duel Davida i Golijata. Ekipa Basaksehira vrijedi 86 miliona eura, a ekipa PSG-a čak 10 puta više – 860 miliona eura. Najskuplji igrač Basaksehira je upravo naš Edin Višća sa 12.5, a sa druge strane Mbappe od čak 180 miliona eura vrijednosti.

Tržišna vrijednost sama po sebi ne donosi pobjedu, ali Basaksehir protiv PSG-a čeka izuzetno težak zadatak. Tako misle i kladionice. Kladionica Mozzart na pobjedu PSG-a nudi “dvicu” sa kvotom od 1.27, a na pobjedu Basaksehira “jedinicu” sa kvotom od 10.0.

Basaksehir se izvukao iz krize koju su imali početkom ove sezone, te iza sebe imaju dvije pobjede u ligi, te unatoč porazu dobar nastup protiv Leipziga u Ligi Šampiona. No, sa druge strane imaju nesreću da je PSG u prvom kolu Lige Šampiona poražen kući od Man. Uniteda, te će se upravo večeras morati “vaditi”.

“U posljednje tri utakmice igrali smo vrlo dobro. Protiv Leipziga u Ligi Šampiona smo loše otvorili utakmciu, no kasnije smo pokazali da se možemo nositi.” poručio je uoči meča trener Basaksehira Okan Buruk.

Višća je u dobroj formi, a u posljednja dva meča u ligi zabio je tri gola i jednom asistirao.

Utakmica počinje od 18,55 sati.

U drugom meču ove grupe igraju Man. United i RB Leipzig.

(Reprezentacija.ba)