Barcelona našeg Miralema Pjanića (30) i Real će danas od 16,00 sati u okviru sedmog kola španske La Lige odigrati najveći svjetski derbi.

Dva najveća španska kluba su do sada odigrala 245. zvaničnih utakmica, a zanimljivo da su oba tima ubilježila po 96 pobjeda, dok su 52 susreta okončana neriješnim rezultatom.

Ekipa Barce je u zadnjem ligaškom meču poražena u gostima od Getafea sa 0:1, ali je prije nekoliko dana savaldala Ferencvaroš sa 5:1 u Ligi Šampiona i u dobrom raspoloženju očekuje današnji derbi.

Madridski Real se nalazi u blagoj krizi i vezao je dva poraza. Izabranici Zinedina Zidanea su prošlog vikenda neočekivano izgubili na svom terenu od Cadiza sa 0:1, a u srijedu ih je u Ligi Šampiona u Madridu pobijedio ukrajinski Shakhtar sa 3:2.

Kladionica Mozzart daje prednost Barci, pa je kvota na trijumf Katalonaca 2.05. Kvota na pobjedu Reala je 3.60, a na neriješen rezultat 3.50.

Prema pisanju španskih medija Miralem Pjanić će utakmicu početi sa klupe za rezervne igrače, a naš reprezentativac je jučer za Barca TV izjavio da je svakom fudbaleru san da zaigra u El Clasicu.

Pjanić je ove sezone ubilježio tri nastupa za Barcu. Protiv Ferencvaroša je igrao od prve minute, dok je u La Ligi u dva susreta dobijao šansu sa klupe.

Mogući sastavi večerašnjeg susreta između Barcelone i Real Madrida:

Barcelona: Neto, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Griezmann, Coutinho, Fati i Messi.

Real Madrid: Courtois, Nacho, Varane, Ramos, Mendy Casemiro, Modrić, Kroos, Valverede, Vinicius i Benzema.

(Reprezentacija.ba)