Danas su na programu tri utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Olimpik dočekuje Zrinjski, Tuzla City će ugostiti desetkovani Široki Brijeg, a debi igraju Velež i Željezničar

14,30 sati: Olimpik – Zrinjski

Fudbaleri Olimpika igraju veoma loše ove sezone i danas će imati težak zadatak protiv favoriziranog Zrinjskog. Olimpik je zadnji na tabeli sa samo tri boda nakon 11 odigranih kola i čudo bi se moralo desiti da osvoji bar bod u duelu sa timom iz Mostara.

U zadnjih osam međusobnih premijerligaških utakmica sve pobjede je ostvario Zrinjski.

14,30 sati: Tuzla City – Široki Brijeg (Arena Sport)

FK Tuzla City je apsolutni favorit protiv Širokog, koji će danas biti izuzetno oslabljen neigranjem velikog broja prvotimaca zbog korona virusa. Momčad Tuzle je nedavno dobila i novog trenera Nermina Bašića te sigurno očekuje tri boda u ovoj utakmici.

Tuzla bi eventualnom pobjedom bodovno bila ispred Širokog Brijega nakon 12 odigranih kola.

17,00 sati: Velež – Željezničar (Moja TV)

Velež i Željezničar će u Vrapčićima odigrati derbi 12. kola Premijer lige BiH i to pod reflektorima. Mostarci su trenutno četvrti na tabeli i na svom terenu imaju skor od četiri pobjede i jednog remija u pet odigranih susreta.

S druge strane, Željezničar je jedina ekipa koja nije primila gol u gostima ove sezone i ubilježila je sve četiri pobjede na strani uz osam postignutih pogodaka. Željo je u prvom kolu nove sezone na Grbavici razbio Velež rezultatom 3:0 te se Plavi nadaju da će i u današnjem duelu doći do bodova.

Kvota u kladionici Mozzart na pobjedu Veleža je 2,50, dok je dvojka na Željezničar 2.8. Kvota da će oba tima danas zabiti po najmanje jedan gol iznosi 1.83.

(Reprezentacija.ba)