Barcelona i Real će u subotu igrati najveći svjetski derbi, poznatiji kao El Clasico, a naš Miralem Pjanić (30) je za Barca TV govorio o sutrašnjem meču španske La Lige.

Pjanić, koji je prije nekoliko dana igrao od prve minute u susretu Lige šampiona između Barce i Ferencvaroša (5:1), se nada da će dobiti određenu minutažu protiv Reala.

“El Clasico je poseban meč. Igrao sam derbije poput Roma – Lazio, duel ljutih rivala, ili Juve – Inter, najveći derbi talijanskog fudbala. Nastupao sam u mnogim velikim susretima, ali želim znati kako je zaigrati u El Clasicu. Svakom igraču je san da igra u El Clasicu. To je najveći susret u svijetu fudbala. Sretan sam što sam ovdje, što mogu igrati i nadam se pobjedi. Do sada sam utakmice Barce i Reala gledao preko TV-a. Sjećam se pobjede Barce iz 2011. godine od 5:0, ali i one u Madridu rezultatom 6:2”, rekao je Miralem za Barca TV i podsjetio se utakmice iz 2010. godine kada je u dresu Lyona zabio gol Realu i izbacio madridski tim iz Lige šampiona:

“Bio sam veoam mlad i imao sam 19 godina. Tada smo igrali protiv sjajnog Reala i izbacili smo ih mojim golom. Ta utakmica je za mene bila posebna. Bila je velika senzacija zabiti gol na Bernabeuu.”

Mozzart daje blagu prednost Barci, pa je kvota na trijumf Katalonaca 2.20. Kvota na pobjedu Reala je 3.25, a na neriješen rezultat 3.45.

Naš reprezentativac je prokomentarisao i sutrašnji derbi protiv Reala, koji se igra od 16,00 sati na stadionu Nou Camp:

“Imamo dobar tim i znamo kako ćemo igrati. Odmorili smo se nakon susreta Lige šampiona protiv Ferencvaroša. Pripremili smo se i mislim da je ekipa spremna za utakmicu. Radujemo se što ćemo igrati El Clasico. To je poseban susret i moramo slaviti.”

(Reprezentacija.ba)