Amer Gojak (23) večeras bi mogao debitovati za Torino.

Torino večeras od 20,45 sati gostuje Sassuolou, a tim našeg Gojaka ovdje mora ići na pobjedu kako bi izašli iz krize nakon tri utakmice i tri poraza u Seriji A. Torinu neće biti lako “da se vade” protiv Sassuola koji nakon četiri kola ima tri pobjede i remi i drugi je u Seriji A.

Gojak je prošli petak stigao u klub, pa nije bilo realno da već u nedjelju zaigra za Torino, posebno što dolazak u Seriju A traži malo više prilagođavanja načinu rada u kojem se na treninzima najviše uigrava taktika. Za sve to je novim fudbalerima potrebno i što prije naučiti talijanski jezik.

Amer je prošlu utakmicu na klupi sjedio uz Milinković-Savića koji mu je prevodio sve upute koje je igračima na terenu davao trener Giampaolo, a kako najavljuju talijanski portali Gojak se odlično snalazi sa novom ekipom, pa se ne treba iznenaditi da večeras dobije priliku za debi na ovom teškom zadatku za Torino.

Sassuolo je favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart daje kvotu od 1.77 na pobjedu Sassuoloa, a kvotu od 4.30 na pobjedu Torina.

Sassuolo – Torino, 20,45 sati, ARENA SPORT

Haris Hajradinović, Foto: Kasimpasa

U Turskoj ćemo također danas gledati naše fudbalere.

Kasimpasa naših Harisa Hajradinovića (26) i Armina Hodžića (25) dočekuje Goztepe za koji je nedavno potpisao Marko Mihojević (24).

Gosti su tvrd orah jer iz pet utakmica imaju tri remija i po jednu pobjedu i poraz. Kasimpasa igra promjenjivo, uz dvije pobjede i dva poraza ove sezone, te uz jedan remi.

Mihojević je nakon transfera iz PAOK-a debitovao prošlo kolo za Goztepe za koji je odigrao 90 minuta, a Hodžić je od dolaska iz Fehervara u Kasimpasu odigrao dva meča – jednom kao starter, jednom kao zamjena. Hajradinović je neupitan u prvih 11 Kasimpase.

Kasimpasa je favorit prema kladionicama, no čini se da ćemo gledati izjednačenu utakmicu. Kladionica Mozzart na njihovu pobjedu nudi kvotu 2.25, a na pobjedu Goztepea 3.20.

Kasimpasa – Goztepe, 19,00 sati, SPORT KLUB

(Reprezentacija.ba)