U četvrtak ujutro glavnim gradom BiH brzo se proširila vijest da je od korone virusa preminuo Kenan Žiga (33). Nažalost, njegovo mlado srce nije izdržalo bitku sa virusom.

Sjajan prijatelj, druželjubiv, čovjek koji je volio nogomet. I volio je FK Sarajevo svim srcem. Sudbina je htjela da njegova dženaza bude baš na dan kada tim sa Koševa slavi svoj 74. rođendan – u subotu 24. oktobra.

Iznenadna Kenanova smrt pogodila je sve one koji su ga poznavali u izvorište boli. Jedinu pravu vrijednost –  život, nažalost, više niko ne može vratiti. Kenan Žiga bio je godinama blizak Upravi FK Sarajevo, a mnogi će reći kako je jedan od ključnih ljudi koji su pokrenuli promjenu u timu sa Koševa u trenucima kada je prijetio stečaj kluba iz Titove 38/b. Nesebično se zalagao kako bi tim sa Koševa krenuo stazom uspjeha. Uvijek je bio miran i potpuno predan poslu koji je radio.

Učestvovao je u mnogim projektima koji su pomogli da FK Sarajevo bude danas ono što jeste – lider bh. fudbala. Svi oni koji su ga poznavali makar malo znaju koliko se veselio svakoj pobjedi Bordo tima, koliko je puno želio dati svom Sarajevu.

Kenana Žigu pamtiće i u FK Željezničar gdje je neumorno koordinirao i kontrolisao radove na rekonstrukciji travnjaka stadiona Grbavica 2018. godine.

Navijači koševskog tima, komšije, prijatelji, duboko ganuti lošim vijestima, emotivnim porukama su se opraštali od Žige na društvenim mrežama. Tuga je bila opipljiva i stvarna.

Također, neki od aktuelnih i bivših igrača tima sa Koševa oprostili su se na društvenim mrežama od Kenana. Među njima su Krste Velkoski, Ivan Tatomirović, ali i bivši predsjednik Sarajeva – Edis Kusturica.

”Na mom i našem putu spasavanja FK Sarajevo od sunovrata i stečaja, pa do dugo čekanih titula, pehara i velikih utakmica, dragi Žiga, bio si uvijek uz nas kao veliki navijač i saradnik. Bez pakosti i zavisti. Ponosan sam što sam te poznavao”, napisao je Edis Kusturica, bivši predsjednik FK Sarajevo.

Svi samo imaju najljepše riječi za čovjeka kojeg više nema. Tako ispravnu osobu teško je sresti. Bio je uvijek nasmijan, čak i posljednjih dana kada mu je bilo najteže…

(Reprezentacija.ba)