Nakon Lige prvaka i uzbudljivih utakmica prvog kola, na red je došla Evropska liga i najbolje kvote kladionice Mozzart.

Izdvojili smo nekoliko zanimljivih parova koji bi mogli privući pažnju ljubitelja fudbala u našoj zemlji, a sve kvote kladionice MOZZART možete pogledati OVDJE.

Roma našeg Edina Džeke sezonu u Evropskoj ligi počinje na gostovanju kod švicarskog Jang Bojsa. Švicarci su proteklih godina pokazali da u Evropi mogu biti itekako opasni, dok se Roma nakon polufinala Lige prvaka još uvijek traži u evropskim takmičenjima. Prošle sezone Rimljani su neslavno ispali od Sevilje koja je poslije i osvojila ovo takmičenje. Paolo Fonseka ima ideju jedne nove Rome, a to je pokazao i na startu prvenstva u Italiji gdje Roma djeluje itekako ozbiljan tim koji bi ove sezone možda mogao donijeti radosti umornim navijačima. Evropska liga je možda idealna prilika za tako nešto. Iako Jang Bojsi igraju na domaćem terenu, prednost je ipak na strani igrača Rome koji će dobru formu na startu sezone pokušati prenijeti i na Evropsku ligu.

Na teren će večeras i predstavnici regiona. U jednom od zanimljivijih duela prvog kola sastat će se Hofenhajm i Crvena Zvezda. Tim sa Marakane ove godine nije uspio izboriti Ligu prvaka što naravno ne znači da neće imati motiva u Evropskoj ligi. Čak šta više, možda je ovo idealna prilika da crveno-bijeli pokušaju napraviti ozbiljniji iskorak u evropskim okvirima. U prvenstvu Srbije, Zvezda je bez premca te nakon 11 odigranih kola na svom kontu ima 10 pobjeda i jedan remi, dok za poraz izabranici Dejana Stankovića još uvijek ne znaju. Trener Crvene Zvezde izjavio je da u Njemačku putuju bez pritiska i da njegov tim nema šta izgubiti te da će igrati slobodno, što naravno ne znači kako je kazao, da će „spustiti gard“. Hofenhajm je u protekla dva kola u njemačkoj Bundesligi poražen od Borusije Dortmund i Frankfurta, ali pobjeda protiv Bajerna od 4-1 prije nešto više od dvije sedmice itekako poziva na oprez, čega su svjesni i u taboru tima sa Marakane. Istina, Hofenhajm u ovom meču neće računati na Andreja Kramarića, ali to nije razlog za opuštanje izabranika Dejan Stankovića.

Zagrebački Dinamo će na Maksimiru dočekati nizozemski Fejnord. Prije dvije godine „Modri“ su u Evropskoj ligi ispisali jednu od najljepših priča u svojoj dugogodišnjoj historiji stigavši do osmine finala ovog takmičenja gdje su zaustavljeni od portugalske Benfike. Fejnord se u nizozemskom prvenstvu nalazi na 4. mjestu sa 11 osvojenih bodova iz pet odigranih kola, dok je Dinamo u HNL-u prvi sa skorom od šest pobjeda i jednim remijem u sedam prvenstvenih utakmica. Zoran Mamić mnogo nade polaže u napad svog tima, pored Petkovića koji je iz Dinama došao do reprezentacije Hrvatske, probudio se i Mario Gavranović. Naime reprezentativac Švicarske je u posljednjem kolu HNL-a postigao tri gola u pobjedi nad Goricom, tako da je Zoran Mamić pred meč sa Nizozemcima na slatkim mukama kada govorimo o izboru u napadu. Neosporno je da Dinamo pored navedenog dvojca posjeduje kvalitet da i ove godine napravi iskorak u Evropskoj ligi. „Modri“ su zadržali neke bitne igrače poput Oršića, Leovca, Katerina, a tu su mlade snage poput Majera i Ivanušeca, dok se u tim vratio i Izet Hajrović koji je upravo u Dinamovom dresu žario i palio prije dvije godine u Evropskoj ligi.

Još jedan nama zanimljiv susret bit će odigran na Rujevici između Rijeke i španskog Real Sosijedada. Riječani su grupnu fazu izborili nakon prolaska danskog Kopenhagena. U grupnoj fazi dočekali su ih velikani poput Napolija, AZ Alkmara kao i Sosijedada koji je prvi protivnik Riječana. Posao za Rijeku u Evropskoj ligi neće biti nimalo lagan, eventualni prolazak u nokaut fazu bio bi ogroman uspjeh. Prva prepreka je tim koji je fenomenalno otvorio sezonu u španskoj Primeri te se nakon šest odigranih utakmica nalazi na čelu tabele. U kakvom raspoloženju Španci dolaze u Hrvatsku, najbolje pokazuje podatak da su u posljednjem kolu kao gosti savladali Betis sa visokih 3-0. Fudbaleri Real Sosijedada su u ovoj utakmici apsolutni favoriti, ali ne treba zaboraviti činjenicu da su renomirani evropski klubovi poput Štutgarta, bečke Austrije, Fejnorda, ne tako davno, pognutih glava odlazili iz Rijeke.

Osim navedenih utakmica, večeras je na programu i mnoštvo drugih zanimljivih mečeva, za koje je Mozzart spremio primamljive kvote. Kompletnu ponudu sa svim večerašnjim mečevima Evropske lige možete pronaći na stranici Mozzarta.

(Sponzorisani tekst, 18+)