Anel Ahmedhodžić (21) iza sebe ima dva nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Stoper Malmoa sa Dennisom Hadžikadunićem pojačao je u oktobru BiH nakon što su prošli sve selekcije Švedske.

Nakon dobrog debija protiv Sjeverne Irske u baražu, Anel je prošao još jedno “vatreno krštenje” na svom drugom duelu protiv Poljske. Čuvao je najboljeg napadača svijeta Roberta Lewandowskog i pri tome dobio crveni karton.

“Lewandowski je najbolji napadač na svijetu i vrlo je pametan. Uhvati te za ruku i vuče za sobom, a onda je to izgledalo kao da sam ga ja gurnuo. Sudija je pogriješio, no znači mi puno da sam dobio veliku podršku u ekipi, kao i podršku navijača. Primio sam jako puno poruka” priča Ahmedhodžić za švedske medije.

Adaptaciju u reprezentaciji BiH olakšao mu je Edin Džeko.

“Džeko je pravi lider i kapiten. Mene i Dennisa je uveo u grupu sa ostalim i pomogao nam na početku. Stvarno je super osoba” prepričava Ahmedhodžić.

Anel je u ponedjeljak igrao svoj 46 nastup u sezoni. Malmo je vodio sa 0:2 protiv Djurgardena u gostima sve do 81. minute, nakon čega su uspjeli primiti 3 gola i izgubiti sa 3:2. Za Malmo je igrao i Adi Nalić. Ipak, ubjedljivo su prvi u Švedskoj.https://reprezentacija.ba/311395-ahmedhodzic-navijacima-izvinjavam-se-svima

(Reprezentacija.ba)