Večeras će početi grupna faza Lige Šampiona, a prvu noć gledaćemo četiri bh. fudbalera.

Nama najzanimljivija utakmica biće ona između Barcelone i Ferencvaroša (21,00) u kojoj ćemo prema najavi gledati tri bh. reprezentativca – Miralema Pjanića, Eldara Ćivića, Adnana Kovačevića.

Miralem Pjanić kreće od prve minute za Barcelonu, a u prvih 11 naći će se i Ćivić i Kovačević. Barcelona se direktno plasirala u Ligu Šampiona, a Ferencvaroš je pun samopouzdanja nakon što je u pretkolima izbacio Celtic, Moldo i Dinamo.

Iako su španski mediji najavili kako će Ronald Koeman odmarati glavne igrače zbog utakmice protiv Real Madrida u subotu, on je to demantovao.

“Vrlo je važno da krenemo sa pobjedom u Ligi Šampiona. Barcelona uvijek želi osvojiti trofej, kako u Španiji, tako i u Europi. Ne razmišljamo o utakmici u subotu, nego o ovoj koja neće biti lagana i zato šaljemo jakih 11 na teren” rekao je Koeman, dok njegov kolega iz Ferencvaroša najavljuje kako će se kao ekipa bez zvijezda morati boriti kao tim.

Očekivani sastavi:
Barcelona: Neto; Dest, Araujo, Lenglet, Firpo; Pjanic, De Jong; Trincão, Coutinho, Ansu Fati; Messi
Ferencvaroš: Dibusz; Lovrencsics, Blažič, Kovačević, Ćivić; Sigér, Kharatin, Somália; Zubkov, Isael, Nguen

Barcelona je apsolutni favorit prema svjetskim kladionicama. Kladionica Mozzart na pobjedu Barce nudi kvotu 1.10, dok na pobjedu Fernecvaroša čak 19.00.

U drugom duelu u ovoj grupi Juventus gostuje Dynamo Kijevu, a ta utakmica počinje u 18,55 sati.

Višća u Njemačkoj

Večeras će na terenima Lige Šampiona igrati i Edin Višća čiji Basaksehir gostuje RB Leipzigu (21,00).

Ovo je možda i najjača grupa, jer se pored ove dvije ekipe u njoj takmiče i Manchester United i PSG.

Višća je najavljen od prve minute u timu turskih šampiona.

“Ovo je za nas prvi put da igramo Ligu Šampiona. Nalazimo se u “grupi smrti” i pripermili smo se za to fizički, psihički i taktički. Leipzig je jedna od najspremnijih ekipa u Europi” rekao je trener Basaksehira Okan Buruk.

Basaksehir je užasno počeo novu sezonu u Superligi i nakon pet kola imaju samo dva postignuta gola i četiri boda na svom kontu. S druge strane Leipzig je lider Bundeslige sa 10:2 gol razlikom iz četiri utakmice.

Nijemci su favoriti. Kladionica Mozzart na pobjedu Leipziga daje kvotu 1.25, a na pobjedu Basaksehira kvotu 10.00.

https://www.instagram.com/p/CGjqeiQK_7L/

(Reprezentacija.ba)