Roma će u nedjelju od 20,45 sati na svom terenu u susretu talijanske Serije A dočekati Benevento, a trener domaćih Paulo Fonseca govorio je na press konferenciji o sutrašnjem duelu.

Portugalski trener je na samom startu kazao da ne postoji problem sa Edinom Džekom, koji je na kraju ostao u Romi, iako je bio na korak od transfera u Juventus.

“Ne postoji problem sa Edinom Džekom. On trenira dobro i veoma je motivisan. U ovom trenutku teško je očekivati da ćemo igrati sa dva napadača, ali to se može dogoditi u toku same utakmice. Vidjet ćemo kako će to izgledati”, rekao je Fonseca i nastavio:

“Želio sam da Alessandro Florenzi ostane u timu, zato što je može biti koristan u našem sistemu, ali on je odlučio da ide u PSG i razumijem njegovo odluku. Također, rekao sam da želimo biti bolji nego prošle sezone te da ćemo pokušati da se borimo za mjesta koja vode u Ligu šampiona.”

Trener Rome je za kraj dodao i da Benevento igra hrabro, da njihovi igrači imaju mnogo samopouzdanja te da će biti veoma teška utakmica za njegove izabranike.

Roma je kao domaćin veliki favorit pred ovaj duel, pa je kvota u Mozzartu na pobjedu tima iz Rima 1.38. Dvica na goste je čak 7.75, dok je X 5.00.

(Reprezentacija.ba)