Nakon reprezentativne pauze, vratila nam se Premijer liga Bosne i Hercegovine, a kladionica MOZZART nas i ovog puta dočekuje sa velikim brojem ponuđenih kvota.

Sarajevo nastavak prvenstva dočekuje kao lider na tabeli sa 23 osvojena boda ali i utakmicom manje. Širokobriježani baš kao i Sarajevo imaju devet odigranih utakmica u kojima su osvojili 17 bodova i nalaze se na solidnom četvrtom mjestu.

Izabranici Vinka Marinovića nalaze u strašnoj formi, sa pet prvenstvenih pobjeda zaredom. U posljednjem kolu su savladali Zrinjski u gostima i sigurno je da šampionsku formu žele potvrditi i protiv Širokog Brijega. Međutim, Širokobriježni su za Sarajevo tradicionalno neugodan protivnik i često su se a Koševa znali vratiti neporaženi.

SARAJEVO ĆE POSTIĆI 1 ILI 2 GOLA NA MEČU – KVOTA 1.58

Široki je sjajno otvorio sezonu i da nije bilo vezanih poraza najprije od Slobode, a zatim i od Željezničara, tim Tonija Karačića sada bi sa Sarajevom dijelio prvo mjesto na tabeli. No, očito je da se tim Hercegovine polako vraća u formu sa početka sezone jer su u posljednja dva kola upisali pobjede protiv Krupe i Mladosti. Naravno, pravi ispit, tek slijedi na Koševu.

Olimpik će u malom gradskom derbiju na Otoci dočekati Željezničar. Tim sa Grbavice u ovoj sezoni igra po principu „toplo-hladno“ a ono što posebno ljuti navijače Željezničara je što njihov tim bodove gubi od nominalno slabijih ekipa. Naime, Željezničar je do sada upisivao pobjede protiv Veleža, Slobode, Radnika, Širokog, ali su na domaćem terenu gubili od Mladosti i Krupe. U posljednjem susretu „Plavi“ su na Grbavici u teškoj utakmici slavili protiv Tuzla Citya i sada pobjednosni niz žele nastaviti na Otoci. Sve osim pobjede, dodatno bi udaljilo tim Amara Osima od utke za titulu prvaka.

Nad drugoj strani šef stručnog štaba Olimpika, Esad Selimović uzda se upravo u činjenicu da Željezničar igra slabije protiv ekipa koje lošije stoje na tabeli i u tome vidi šansu za svoj tim. Iako Olimpik ima nekoliko respektabilnih imena u svom kadru sa dosta premijerligaškog iskustva, „Vukovi“ se nalaze na posljednjem mjestu sa svega tri osvojena boda. Svaka naredna utakmica za Olimpik će biti „borba za goli život“ i baš zato je utakmica sa Željezničarom za tim sa Otoke od velike važnosti. Ni jedni ni drugi sebi više ne smiju dopustiti luksuz sa gubljenjem bodova i zato bi mogli gledati uistinu zanimljiv meč između ova dva tima.

PRVO POLUVRIJEME ĆE ZAVRŠITI NERIJEŠENO – KVOTA 2.55

Utakmica između Krupe i Mladosti je duel timova koji se bore za opstanak u eliti. Za sada je Krupa ta koja se nalazi u opasnoj zoni, tačnije na 11. mjestu sa sedam osvojenih bodova, dok je Mladost nešto mirnija sa tri osvojena boda više i nalazi se na 9. mjestu. Od posljednjih pet utakmica, Krupa ima čak četiri poraza i jednu pobjedu i to ni manje ni više nego na Grbavici protiv Željezničara. Veliku važnost ima naredni meč za ekipu Krupe jer bi se sa eventualnom pobjedom, bodovno izjednačili sa ekipom Mladosti, dok bi poraz domaće doveo u veoma tešku situaciju.

Zajedničko za obje ekipe je što su i jedni i drugi savladali Željezničar kao gosti. Mladost je veoma loše otvorila sezonu, u prva četiri meča tim iz Doboja kod Kaknja osvojio je tek jedan bod, a na samom startu su pregaženi od Borca sa visokih 6-0, pa ih se vidjelo kao sigurnog putnika u niži rang. Ipak nakon pobjede na Grbavici, Mladost je slavila i protiv Olimpika i Radnika te sa 10 osvojenih bodova za sada su Kakanjci van zone ispadanja. Itekako su u Mladosti svjesni da bi im tri boda sa gostovanja u Krupi u mnogome olakšala situaciju u nastavku prvenstva, ali u situaciji kada su oba tima pod imperativom pobjede, jedino je sigurno da nas očekuje fudbalski meč sa mnogo naboja i borbe za svaku loptu. Pogledaj kompletnu ponudu i sve kvote kladionice MOZZART.

(Sponzorisani tekst, 18+)