U subotu se igraju preostale tri utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krupa – Mladost (15,00 sati)

Krupa će na svom terenu ugostiti Mladost iz Doboj kod Kaknja. Bit će ovo duel dva tima koja se nalaze pri dnu tabele te je svaki bod izuzetno važan za obje ekipe.

Domaći su trenutno na 11. poziciji sa sedam bodova, dok je Mladost deseta sa tri boda više. Fudbaleri Krupe i Mladosti su međusobno igrali sedam puta, obje momčadi imaju po dva trijumfa a tri utakmice su završene bez pobjednika.

Mozzart daje blagu prednost Krupi i kvota na jedinicu je 2.00. Kvota na eventualnu pobjedu Mladosti iznosi 3.60.

Olimpik – Željezničar (15,00 sati, Moja TV)

Mali gradski derbi će na stadionu “Otoka” odigrati Olimik i Željezničar. Olimpik je zadnji na tabeli sa samo tri boda, dok je Željo treći sa 18 bodova i sa tri boda iz ovog meča bi preskočio Borac na drugom mjestu.

Zanimljivo da Olimpik nikada nije u zvaničnim mečevima savladao Željezničar. Otkako se igra zajednička Premijer liga BiH, Željezničar je čak 18 puta pobijedio Olimpik i samo dva susreta su okončana neriješenim rezultatom.

Nije ni čudo što je Željo danas veliki favorit protiv Olimpika i kvota u Mozzartu na pobjedu Plavih iznosi 1.40. Kvota da će gosti voditi na poluvremenu i pobijediti u regularnih 90 minuta je 2.90.

Sarajevo – Široki Brijeg (19,05 sati, Arena Sport)

Derbi kola od 19,05 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igraju Sarajevo i Široki Brijeg. Sarajevo igra veoma dobro, trenutno je prvo i jedino je bez poraza u ligi. Gosti iz Širokog su petoplasirani na tabeli te sa dvije vezane pobjede stižu u glavni grad BiH.

Mečevi ova dva tima su uvijek bili zanimljivi, sa mnogo golova, a nekada i sa velikim nabojem. Ekipa Sarajeva će igrati bez najboljeg strijelca i A reprezentativca Benjamina Tatara zbog suspenzije, dok će Širokom nedostajati nekoliko standardnih prvotimaca.

Mozzart u svojoj ponudi daje prednost Sarajevu, pa je kvota na pobjedu aktuelnog prvaka BiH 1.65. Kvota da će oba tima dati gol iznosi 1.75.

Susreti odigrani u petak:

Tuzla City – Zrinjski 0:4

Radnik Bijeljina – Borac 1:0

Velež – Sloboda 3:0

(Reprezentacija.ba)