U petak se igraju tri utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City – Zrinjski (15,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Tuzle i Zrinjskog će susretom na stadionu Tušanj u Tuzli otvoriti 11. kolo Premijer lige BiH. Domaći igraju napadački fudbal, nadigrali su većinu ekipa i sigurno će protiv gostiju iz Mostara pokušati doći do trijumfa.

S druge strane, Zrinjski je u prošlom kolu poražen u derbiju na svom terenu od Sarajeva, pa će u Tuzli imati pritisak i imperativ osvajnja tri boda. Ova dva tima su do sada odigrala pet međusobnih mečeva u Premijer ligi BiH, a Tuzla nikada nije slavila.

Tuzla je ipak favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na pobjedu Tuzle daje kvotu 2.30, a na pobjedu Zrinjskog od 3.15.

Radnik Bijeljina – Borac (18,00 sati, Arena Sport)

Radnik će u Bijeljini ugostiti zahuktali Borac, koji je nanizao tri pobjede i trenutno je drugi na tabeli. Banjalučani imaju najbolji napad lige sa 23 gola i samo protiv Širokog nisu zatresli mrežu u novoj sezoni. Domaćini imaju samo jednu pobjedu nakon 10 odigranih kola te četiri remija uz pet poraza.

Momčad Borca će biti oslabljena neigranjem kapitena Stojana Vranješa, ali ipak ulogu velikog favorita pred utakmicu u Bijeljini. Borac je prošle sezone oba puta pobijedio Radnik. Na svom terenu su bili bolji sa 2:0, a u gostima rezultatom 2:1.

Gosti su prema kladionici solidni favoriti. Kladionica Mozzart na pobjedu Borca daje kvotu 1.57.

Velež – Sloboda (20,00 sati, Moja TV)

Posljednji susret današnjeg programa igra se u Vrapčićima, gdje će Velež dočekati tuzlansku Slobodu. Bit će ovo derbi starih rivala te nas očekuje zanimljiva utakmica. Velež je šestoplasirani poslije 10 kola sa 15 bodova, a Sloboda zauzima osmo mjestu sa dva boda manje.

Velež ove sezone ima tri pobjede i jedan remi na svom terenu, dok je Sloboda kao gost ostvarila jedan trijum te je tri puta poražena. Interesantno da Velež gotovo devet godina nije pobijedio večerašnjeg rivala. Mostarci su zadnji put slavili protiv Slobode 19. novembra 2011. godine sa 3:0.

Velež je favorit prema kladionicama. Kvota na pobjedu Veleža, kako nudi Kladionica Mozzart, je 1.62, a na “dvicu” na Slovodu 5.30.

(Reprezentacija.ba)