Rusmir Cviko, pomoćnik selektora Dušana Bajevića, kazao je nakon poraza Zmajeva od Poljske (0:3) da su naši igrači dobro otvorili susret, ali da nas je crveni karton jednostavno presjekao i odveo utakmicu u drugom smjeru.

“Svi smo pod utiscima crvenog kartona, a onda nas je poremetila povreda Pjanića. Morali smo ga zamijeniti. Primli smo pred sami kraj prvog poluvremena dva gola. Prvih 15 minuta smo imali inicijativu i meč smo otvorili onako kako smo se dogovorili. Ipak, crveni karton i povreda Miralema je uticala na daljni tok utakmice. U nastavku smo pokušali nešto promijeniti, a svakako da se osjeti umor jer igramo treći meč u šest dana”, smatra Cviko.

Član našeg stručnog štaba je otkrio i o kakvoj se povredi radi kod Miralema Pjanića te prokomentarisao nastupe mladih igrača u proteklim susretima poput Ahmedhodžića, Hadžikadunića, Saničanina te Hadžiahmetovića.

“Pjanić je dobio udarac u leđa i morali smo ga zamijeniti. Nadamo se da će se uskoro oporaviti i što brže vratiti na teren. Fudbal se igra zbog rezultata i to je jedini bitno. Što se tiče novih igrača, najveći dobitak je to što smo dobili nove i mlade igrače za budućnost. Sada imamo još dva susreta Lige nacija protiv Holandije i Italije te ćemo najvjerovatnije igrait još jedan prijateljski susret. Stručni štab je učinio maksimum u ovom trenutku. Najvažnije je da se igrači bore i trude te da im je stalo do Bosne i Hercegovine”, riječi su Cvike za Novu BH.

FOTO Zmajevi poraženi u Wroclawu od Poljske

(Reprezentacija.ba)