Kiša koja velikim intenzitetom pada posljednjih 24 sata oštetila je travnjak stadiona Miejski na kojem će se večeras susresti Poljska i BiH u četvrtom kolu Lige Nacija.

“Teren je prije 24 sata bio u odličnom stanju, ali nakon treninga obje reprezentacije i nakon jake kiše koja pada već cijeli dan teren nije u najboljem izdanju. Radimo od jutros da ga što bolje pripremimo” poručio je predstavnik FS Poljske.

Temperatura će za vrijeme utakmice u Wroclawu iznositi oko sedam stepeni, a očekuje se kako će kiša padati sve do ponoći.

“Ne volim kišu, toga se najviše bojim.” rekao je između ostalog selektor Bajević na press konferenciji prije utakmice, ali i istakao kako je teren isti i za nas i Poljake.

Stadion Miejski sagrađen je 2011. godine za potrebe EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini. Stadion je kapaciteta od gotovo 43000 sjedećih mjesta i predstavlja stadion visoke UEFA-ine kategorije.

Kvote uoči utakmice blago padaju u korist Poljske. Od jutrašnje 1.87 za pobjedu Poljske Kladionica Mozzart dva sata prije utakmice nudi kvotu od 1.82. Kvota na pobjedu BiH je 4.70.

Utakmica počinje u 20,45 sati.

Vodiće je engleske sudije na čelu sa Craig Pawsonom.

(Reprezentacija.ba)