Ibrahim Šehić (32) će najvjerovatnije braniti sutra od prve minute u duelu Poljske i BiH u okviru četvrtog kola grupe 1 UEFA A Lige nacija.

Naš reprezentativni golman je na press konferenciji govorio o tom meču, a na samom startu poljski novinari su ga upitali za kolegu Jasmina Burića, koji je veći dio svoje karijere branio za poljski Lech, ali sutra ga neće biti u selekcije BiH zbog pozitivnog testa na korona virus.

“On se radovao što dolazi u Poljsku i da vidi još neke prijatelje. Ipak, desila se ta situacija i pozitivan je na korona virus. Međutim, on se osjeća dobro, nema nikakve simptome. Želim mu brz oporavak i da se vidimo naredni mjesec”, kazao je Šehić i nastavio:

„Svi smo razočarani jer nismo uspjeli da se plasiramo u finale baraža za EURO. Bili smo emocionalno i fizički prazni i bilo je teško da se ekipa podigne. Međutim, smogli smo snage i održali nekoliko sastanaka. Bodrili smo jedni druge, dogovorili smo se da ćemo probati izvući maksimum do kraja Lige nacija i da pokušamo ostati u Ligi A.”

Poljske novinare je zanimalo šta Šehić misli o napadaču Robertu Lewandowskom:

„Naravno da je on najbolji igrač Poljske i možda najbolji napadač na svijetu. Sigurno da će biti zanimljivo igrati protiv njega. Prvu utakmicu nije igrao, kao ni Miralem Pjanić kod nas. Sigurno da nas očekuje zanimljiv duel sutra, nadam se da ćemo pružiti dobru utakmicu i da će publika uživati sutra.“

Šehić je za kraj prokomentarisao i selektora Dušana Bajevića, koji odlazi nakon novembarskih utakmica Lige nacija.

“Selektor će ostati do kraja Lige nacija. Nakon toga će doći neko novi. Selektor nam je pokušao pomoći i mislim da smo odigrali dobre utakmice uz njega. Naučili smo nešto novo, došli su novi igrači i imamo širi spisak te neke mlade igrače. Naravno, on će uvijek biti uz nas i dat će nam podršku kada nam to bude potrebno.”

Poljska i BiH svoju utakmicu igraju u srijedu u Wroclawu od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)