U21 BiH od 18,15 sati u Furthu igra susret sedmog kola grupe 9 kvalifikacija za U21 EURO protiv favoriziranje Njemačke, a ovaj susret uživo će pratiti Zvjezdan Misimović.

Misimović, koji trenutno obnaša funkciju v.d. tehničkog direktora reprezentacije BiH, doputovao je u Njemačku i na licu mjesta će se moći uvjeriti u kvalitet naših mladih nada.

Popularni Miske je prije nekoliko dana u intervjuu za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH kazao da je vrijeme za promjene i to sistemske te da je potrebno što prije davati šansu u A selekciji mladim i talentovanim bh. fudbalerima.

Bivši bh. reprezentativac je vrlo ozbiljno i odgovorno prihvatio ulogu osobe koja je kao v.d. tehničkog direktora u praksi veza između Saveza i reprezentacije, te je u proteklom periodu uradio jako puno da BiH “preotme” Švedskoj dva mlada stopera, od kojih je jedan čak i igrao za A tim ove države – Anela Ahmedhodžića iz Malmoa i Dennisa Hadžikadunića iz Rostova.

Ahmedhodžić i Hadžikadunić su debitovali za Zmajeve u duelima sa Sjevernom Irskom i Nizozemskom te je već sada jasno da je BiH dobila dva odlična stopera za budućnost.

Što se tiče duela U21 Njemačka – U21 BiH, koji direktno prenosi Arena Sport, za naš tim od prve minute igraju: Kovačević, Beganović, Šerbečić, Mujakić, Gazibegović, Matić, Hajdarević, Bradonjić, Hasić, Resić i Demirović.

Priliku sa klupe čekat će Zlomislić, Barišić, Ćavar, Salčin, Savić, Pidro, Đokanović, Milojević i Mašić.

Zvjezdan Misimović: Vrijeme je za promjene i to sistemske

(Reprezentacija.ba)