Naš stoper Anel Ahmehodžić (21) debitovao je za BiH protiv Sjeverne Irske i time za sva vremena zatvorio priču o igranju za Švedsku čiji je dres u svim selekcijama nosio do januara ove godine.

Ahmedhožića ne mogu da prežale u švedskom fudbalu, a nakon što je selektor U21 Švedske izjavio kako BiH mora platiti Švedskoj za Anela i Dennisa Hadžikadunića, švedski mediji kontaktirali su našeg novog reprezentativca.

“Bio sam izuzetno ponosan kada sam čuo našu himnu. Bilo je to nešto za šta sam radio cijeli život. Predivno je igrati za državu koju voliš” priča Ahmedhodžić.

Dobar igrač je dobar, bez obzira što je novi u ekipi

“Nisam bio iznenađen što ću početi utakmicu, jer kada ste dobar igrač, onda ste dobar igrač, bez obzira što ste novi u ekipi i što ste imali samo dva treninga sa timom. Ušao sam smireno u meč, napravio nekoliko dobrih dodavanja – zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Ostaje žal za konačnim rezutlatom” govori stoper Malmea.

Edin Džeko pomogao u afirmaciji u ekipi

“Nisam poznavao nijednog igrača osim Dennisa Hadžikadunića. U početku vam je teško jer ne znate kako koga da oslovite, ali brzo sam naučio i sada je sve lakše. Tu je još igrača koji nisu odrasli iz BiH. U afirmaciji u ekipi puno pomogne Edin Džeko, jer imate kapitena koji je pravi lider i koji brine o svojim igračima”

Protiv Poljske od prve minute

“Mislim da ću igrati protiv Poljske i to sa Dennisom u tandemu, iako još ništa nije potvrđeno. Biće teško igrati protiv Lewandowskog, ali se nadam da će igrati”.

BiH u srijedu u 20,45 sati gostuje Poljskoj u četvrtoj utakmici Lige Nacija.

(Reprezentacija.ba)